TS FANATIC napisał(a):

emjocie
mnie się wczoraj bardzo podobał Bierzało, spokój, wyprzedzenie i kilka kapitalnych crossów. A mówią, że Żemło po pierwsze lepszy, po drugie ma bardziej dorosłą głowę. Jeżeli oglądałeś więcej meczów juniorów czy rezerw to chciałbym poznać Twoją opinię.
Co do Zająca i Kościelniaka, kapitalna technika, ale niestety w naszej lidze ich warunki fizyczne ich dyskwalifikują. Porównywanie ich z Frankowskim nie ma sensu. Franek był innym typem piłkarza, a piłka nożna ewoluuje i takich zawodników jak Owen czy Frankowski będzie coraz mniej. Wystarczy popatrzeć na napastników grających na Mundialu. To taka moja opinia.
|
bardziej widziałem Żemłę, Zająca i Kościelniaka w MESIE niż w juniorach.
Zresztą Lecha też. Wszyscy bardzo się rozwinęli. Zwłaszcza Zając z Kościelniakiem. Jestem w szoku patrząc na nich teraz a np. rok półtora temu. To tylko pokazuje, że Marzec to właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Co do Żemły nie jestem przekonany. Zupełnie. Może się mylę i chłopak odpali, ale póki co to dla mnie taka bardziej surowa wersja Kowalskiego Mateusza.
Jak skończył ciągnięty za uszy Kowalski wszyscy wiemy.
Bierzałę widziałem tylko dwa razy. Może trzy. Jest interesującym piłkarzem, ale dwa razy to żadna obserwacja. Trzeba poczekać i oglądnąć go jeszcze kilka - kilkanaście razy.
Ps. potwierdzam info dotyczące Kamińskiego. Też jest zupełnie innym piłkarzem niż np. w MESIE rok temu. Dojrzał.