Lukasz napisał(a):

|
A Miłosz zapomniał że średnia frekwencja została zawyżona (..)
|
JacobCFC napisał(a):

|
Zapomniałeś jeszcze o tym, jak sztucznie podczas bojkotu była zawyżana frekwencja. Więc średnia była jeszcze niższa (..)
|
Otóż, nie "zapomniał" , ..wystarczy wpierw czytać, a później komentować, a nie odwrotnie:
milosz napisał(a):

|
liczą się suche dane ..frekwencja spadła i guzik mnie obchodzi z jakiego powodu, że gorsza gra Wisły, że brak topowych spotkań (Cracovia, Legia), że drużyna nie walcząca już o MP, czy o europejskie puchary .., nie interesuje mnie tego rodzaju analiza ..ją może prowadzić Bednarz ..(..), ale JB i jego miłośnicy powinni wziąć pod uwagę i to że karnety sprzedaje się na cały sezon, że eskalacja konfliktu i wyniki choć zbliżone do tych z wiosny, a dalekie od jesieni roku ubiegłego, będą działać na korzyść bojkotu.
|
-------------------------------------
JacobCFC napisał(a):

(Ale przecież bojkotuje tylko garstka, a frekwencja praktycznie nie spadła )
|
Podzielam twoją ironię wobec tych co tak twierdzą . Jasne że spadła i to znacząco i pomniejszanie tego faktu, charakteryzuje tylko miłośników metod działania Jacka B. i ciszy na R22.
Generalnie wypada mi tylko powtórzyć:
milosz napisał(a):

|
Dziś, zwłaszcza dziś, Wisła Kraków SA potrzebuje prezesa o odwrotnych cechach, tak menadżerskich jak i ludzkich niż JB i każda metoda (w granicach prawa) prowadząca do jego usunięcia jest dobra.
|
----------------------------------------
raindog
Do postu poniżej, konsensus może opierać sie tylko na faktach, a jedyny na teraz jest taki iż frekwencja średnia spadła o ok. 10. tysięcy w sezonie, porównując okres przed bojkotem i z bojkotem, co w niczym nie jest jednoznacznym wyznacznikiem ilości bojkotujących, czyli tych co potencjalnie chcieliby przyjść na mecz, ale z powodu obecności na funkcji prezesa, konkretnej osoby, postanowili nie przyjść, wszelkie analizy są tu nic nie wnoszące do tematu. Na stan ten wpłynęło bowiem zbyt wiele czynników, aby wyciągać jakiekolwiek wnioski co do przyszłości, tak jak i frekwencja w ramach bojkotu byłą nieco zawyżona, z racji zakupionych karnetów .., powtórzę, to ciągłe przelewanie z pustego w próżne. Mówiac krótko ja nie wiem ilu jest bojkotujących.
Dla mnie liczy się teraz tylko jesień, oraz nowy sezon, a na tenże wpływ będzie miało ponownie b. wiele czynników, ale to bardzo wiele, skuteczność zaś bojkotu, moim zdaniem powinna wiązać sie z wymianą prezesa na lepszego, osobiście też chciałbym zmian w SKWK, ale to wszystko przed nam, tymczasem nikt tu nie wie co będzie kierowało Cupiałem przy ewentualnej zmianie na funkcji prezesa Wisły ..dla kibiców Wisły jest on (bojkot) wydarzeniem kluczowym, ale czy dla bossa !?
No właśnie czym jest dla Pana Cupiała Wisła Kraków SA !?