JacobCFC napisał(a):

|
Zapomniałeś jeszcze o tym, jak sztucznie podczas bojkotu była zawyżana frekwencja. Więc średnia była jeszcze niższa.
|
A Miłosz zapomniał że średnia frekwencja została zawyżona przez mecz z L o 4k bo warsiafka miała zakaz. Wtedy 'srednia' wyjdzie 15k (o 400 osób na mecz mniej) Każdy przeoczy co sercu bliskie.
raindog napisał(a):

|
...chociaż myślę, że każdy, kto zajmuje się metodologią nauki także podniósłby tu rękę, przy czym pewnie zgodziłby się z poglądem, że bojkotujących nie ma więcej niż 7 tys - przy najmniej na podstawie tych danych, które mamy.
|
Statystyka to świetna rzecz. Równie dobrze można powiedziec że podczas bojkotu od 19 do 22tys krzesełek bylo wolne [4198 Pogoń/7410 Zawisza vs 28 476 Cracovia] a gdy bojkotu nie ma wolne jest max 16 tysięcy [10 473 Widzew vs 28 476 Cracovia]. Widełki spadku frekwencji wychodza w granicach 6-10k z czego wydaje się być ok 6-7k którzy poparli bojkot od początku a reszta jeśli odpuściła to z powodu wyników czy zjazdu klimatu. Pozostali i tak przychodzą okazjonalnie więc nie ma znaczenia kogo popierają.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA