|
Wiesz Jaroo, wszystko ok, tylko że ja piszę jak jest, a Ty jak powinno być. Zgadzam się, że powinniśmy patrzeć na Zachód, że powinna już dawno być rozpierducha i obalenie tej 3RP. Jak patrzę na pogrzeb Jaruzelskiego, to robi mi się niedobrze, tak samo gdy patrzę co Tusk robi z krajem i jak ludzie którzy od 25 lat kradną i oszukują, wciąż są uważani za autorytety. Ja mam takie podejście i Ty też. Ale większość Polaków tak nie patrzy i generalnie póki mają ciepłą wodę w kranach, piwko z dyskontu i kiełbasę na grilla, to na ulicę nie będą wychodzić. Emigracja zarobkowa jest bardziej zaworem bezpieczeństwa, bo wyjeżdżają w dużym stopniu ci, którzy mają już dosyć życia w tym kraju i wierzą że może być lepiej. Ci co zostają, w dużym stopniu uważają, że jest jak jest, ale żeby cokolwiek ruszyć dupę żeby to zmienić, to niekoniecznie.
Pewnie że to wszystko przykre, ale co Ci poradzę? Rewolucji na miarę Majdanu nie będzie, dopóki Polakom nie zajrzy w oczy prawdziwa nędza. Rewolucja francuska nie miała miejsca, ponieważ monarchia była zapatrzona w siebie i niesprawiedliwa, tylko dlatego że ludzie nie mieli co jeść. Solidarność nie powstała dlatego, że ludzie byli zmęczeni uciskiem komunistów, tylko dlatego że rząd szykował podwyżki. Później dochodziły do tego większe idee, ale zawsze zaczyna się od spraw ekonomicznych.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 19.06.2014 o godz. 13:59.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!
UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
|