A mnie dla kontrstu wydaje się że poszło o owy 'marketing'. Czyli Bednarz wolał oddać całość marketingu pod skrzydła UFA i tym samym projekt 'złotówki' stał się ofiara przesunięcia marketingu i sprzedaży biletów poza firmę. Stąd w ostaniej chwili warunki zaporowe, po to tylko by umowy nie podpisać. Czyli uznał że UFA zrobi więcej w kwestii marketingu niż SKWK i się 'wypiął'.
Cytat:
|
Z przerażeniem dowiedzieliśmy się, że Wisła prowadzi rozmowy z Sportfive oraz UFA Sports w sprawie oddania całego działu marketingu, w tym także promocji i reklam meczów oraz sprzedaży biletów i karnetów.
|
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA