Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2014, 12:29
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Gość za nieswoją złotówkę chciał z SKWK zrobić porządkowych, chciał zepchnąć odpowiedzialność na innych, co doskonale juz nieraz robił.
Jak zepchnać?
Jak dobrze czytalem, Bednarz z sobie znanego powodu postawił z pełną swiadomościa zaporowe warunki zamiast powiedzieć wprost 'nie'. Nie chciał odpowiedzialności SKWK, chciał w ostaniej chwili zrezygnować. Tak rozumiem tekst poniżej.

Cytat:
Próbowaliśmy jeszcze porozumieć się z klubem, pojawiały się wersje lekko zmodyfikowane – uznaliśmy, że maksymalnie możemy przystać na odpowiedzialność za trybuny B, C i D. Widząc, że fortel z nagłą zmianą stanowiska nie poskutkował i że jednak jesteśmy skłonni nadal negocjować, klub stwierdził, że przystanie na warunek odpowiedzialności za B, C i D ale że musimy jeszcze w pełni odpowiadać za wyjazdy. Fakt faktem, często jesteśmy ich współorganizatorem z racji tego, że jesteśmy oficjalnym stowarzyszeniem kibiców ale to nie znaczy jeszcze, że mamy brać odpowiedzialność za każdego uczestnika wyjazdu! Zostało to zresztą zobrazowane w poprzednim akapicie.

Nagle nie było wiadomo z kim negocjujemy i co, Prezes już nie był Prezesem i nie decydował o niczym. Okazało się, że nikt nie może podjąć żadnej konstruktywnej decyzji w imieniu Wisły Kraków S.A. Ostatecznie ustaliliśmy termin, do którego czekamy na podpisanie umowy, a po jego upłynięciu dziękujemy za współpracę. Skończyło się na tym, że Prezes SKWK poinformował Prezesa Bednarza, że dziękujemy za współpracę.
Ajronek napisał(a):Wyświetl post
Ps. Chciałbym jeszcze jedną rzecz uściślić, bo tego dokładnie nie wiem - z Twoich komentarzy wynika, że złotówka miała być tylko od biletów na C a ja rozumiałem, że od całego stadionu. Jak miało być w rzeczywistości?
O ile dobrze mi wiadomo początkowo jedynie złotówka od biletu na C, finalnie złotówka od każdego biletu i cena kartetów większa o tyle złotych ile jest spotkań. Finalnie na oprawy i wybrane cele statutowe stowarzyszenia.

Cytat:
Zacznijmy od „złotówki od biletu”. Przypomnijmy – akcję „złotówka od biletu” od początku prowadziliśmy jako oddolną inicjatywę kibicowską celem zdobycia funduszy na przedsięwzięcia, na które nas po prostu nie stać. Sztandarowymi przykładami są tu od lat wyczekiwane i obiecywane przez Wisłę Kraków S.A. muzeum, pomnik Reymana, czy akcje marketingowe i promowanie Wisły. Wiadomo nie od dziś, że klub od lat oszczędza na tego typu wydatkach, co odbija się m.in. w postaci marnej frekwencji na stadionie. Oprócz tego w naszych planach było odciążenie budżetu przeznaczanego na oprawy meczowe celem zwiększenia dofinansowań np. Wiślackiego Dnia Dziecka, Mikołajek, turniejów piłkarskich dla dzieci, czy wsparcia Polonii na kresach. Wszystkie te działania to nasze działania statutowe.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 12:34.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując