Ajronek napisał(a):

A czy klienci przywoływanego przez Ciebie kina dostają złotówkę od biletu
|
Złotówka była extra, od kibiców a nie bednarza. Czego ty tutaj nie kumasz?
łukasz:
Cytat:
|
Dobrze wiesz że nie. To złotówka od kosmitów i wszelkich tych którzy nie wrzucali do tej pory do puszek. Symboliczny obowiązkowy podatek od 'widzów' którzy do tej pory nie wrzucali. Dlaczego? Ponieważ ten kto chce, zawsze da, niezależnie od formy zbiórki. Ci co nie chcą nie dadzą, chyba że klub da ze swojej kasy lub wymusi ową darowiznę w zamian za sprzedanie biletu.
|
Nie masz racji.
Jeśli ktoś sie by czuł wyruchany w dupę i okradziony z śmierdzącej złotówki, to proszę bardzo! MAcie ....a 25 tys innych miejsc, nikt wam niczego nie narzuca. Jeśli ktoś ma problem z tą złotówką extra to najzwyczajniej pomylił miejsca na stadionie.
Jeszcze raz, nikt do niczego nie zmusza. Nie udawaj tutaj pokrzywdzonego czy wykorzystanego.
Cytat:
No dobrze, ale patrząc na Twoj post wyżej :
a) negujesz możliwość selekcji przez organizatora
b) nazywasz kabaretem wionesk organizatora aby w przypadku braku/nieskutecznej selekcji widzowie poniesli odpowiedzialnosć za czyny
c) równocześnie w poście wcześniej negujesz wysokość i radzaj środków zapobiegawczych w postaci kar czy konstrukcji prawa
Czyli rozumiem iż porządek proponujesz utrzymać dobra wolą i zlotówką od kazdego wiślaka? A jak nie wyjdzie opowiedzialnośc ponosi Bednarz a płaci Cupiał? Innego wyjścia dla nas nie ma?
|
a) Nie ma prawa robić żadnej selekcji. Jeśli spełniłem warunki jak pozostali, czyli wyrobilem kartę mam takie samo prawo wejść jak ty.
b) Oczywiście. bednarz to nie jest sąd- jeszcze by nakładać czy egzekwować kasę . On czerpie zyski i to on odpowiada za wszelkie niedociągnięcia.
c) Ja nic nie neguję. Nie rozpierdalam stadionu dlatego, że boję się jakiś kar czy zakazów. Nie robię tego bo logicznie myślę i wiem że tak się nie powinno zachowywać. Prawo jest ułomne i dlatego się je łamie, co w cale nie oznacza że robi się coś złego.
Od doglądania porządku są osoby do tego zatrudnione. Nie wim co ma do tego złotówka - i nie od każdego Wiślaka, jak już coś... I oczywiście, że istnienie porządku to w głównej mierze dobra wola uczestników spotkania.
Załóżmy że mnie coś w....i i starcę dobrą wolę. To kupie 3 race, odpalę i .......nę sobie je na murawę. Nie powstrzyma mnie bednarz, ty czy inny stuart. Co mi zrobisz? Dostanę zakaz i będę się śmiał. Więc to, że z mojej strony jest porządek, to w pierwszej kolejności dobra wola.
Cytat:
Poniważ:
a) może
b) może
c) wydaje mu się że go na to stać a SKWK nie stwarza alternatywy (a moim zdaniem to błąd stowarzyszenia)
d) widzi zmiane w pokoleniową wśród kibiców na trybunach czyli nowych innych klientów:
|
a) Tylko po co?
b) po co?
c) Wszyscy wiedzą że go nie stać a jemu jak zwykle się wydaje. Za pół roku znów się obudzi z ręką w nocniku i jak syzyf tylko o wiele łatwiej będzie szedł mityczną prostą.
d) O .....a. Ty też ich widzisz? Bo ja tam widzę jakieś niedobitki i łamistrajków. 10tyś brak.
Coraz trudniej logicznie z tobą dyskutować. Poważnie.