Kocur napisał(a):

Jak to się stanie to myślę że można przemianować ten klubik na "k.urwę polskiej ligi".
Ja mogę powiedzieć jak zareagują - dupy już przesmarowane, honoru zero - łykną to jak młode pelikany.
|
Chyba nikt z kibiców Polonii dziś nie zaprzecza, że milcząca akceptacja kupna Groclinu przez Wojciechowskiego była z naszej strony świństwem. Odbywamy właśnie sprawiedliwą i zasłużoną karę, którą - szczerze mówiąc - wielu z nas przyjęło z ulgą. Nauczyliśmy się jednego - oszustwo nie popłaca i musi być ukarane.
Jeśli będziecie czytali tytuły o kolejnych próbach kupna licencji, to wiedzcie jedno - kibice Polonii już nie akceptują drogi na skróty, co kilka miesięcy temu jasno wykazały nasze wewnętrzne badania społeczności. Na Polonię-Kolejarza chodziłoby nie 2,5 tyś ludzi, a co najwyżej 200-300, co się pomysłodawcom kupna licencji nie opłaca.
Pogłoski o kupnie licencji to jakaś niejasna rozgrywka ludzi, którzy kiedyś byli ważnymi postaciami przy Konwiktorskiej, ale dzisiaj ani nie mają poparcia kibiców, ani nie pełnią w klubie żadnej roli, np. Engel. Mamy w tej chwili trudną sytuację dotyczącą przyszłej struktury własnościowej w klubie (my kibice chcemy modelu znanego z Bundesligi, czyli przynajmniej 51% dla stowarzyszenia kibiców) i każda plotka o kupnie licencji może być elementem gry o władze, wpływy i pieniądze.
Dzisiaj sportowo awansowaliśmy do III ligi i po jeszcze kilku latach zasłużonej pokuty mamy zamiar znowu walczyć z Wami w Ekstraklapie.