Coś czuję ( pewnie nie tylko ja

) że na pierwszym treningu będzie z 10 testowanych turystów... Żaden z klubów z Ekstraklasy nie ma tak okrojonej kadry jak my , spodziewałem się większego ruchu do klubu , że przed pierwszym treningiem będzie podpisanych co najmniej 3-4 zawodników a tutaj tylko Jankowski , na jakoś więcej się chyba nie zapowiada poza Buchalikiem . Czyżby Bednarz zrobił sobie urlop czy może uznał że po jednym piłkarzu na każdą pozycję wystarczy? Tylko obecnie nawet tego nie mamy.
Z piłkarzy którzy gwarantują jakikolwiek poziom :
Paweł Brożek , Stilić , Garguła , Stjepanović , Sarki ( o ile nie odejdzie) ,Donald ,Dudka , Głowa ( czy zdąży wyleczyć tą kontuzję z końcówki poprzedniego sezonu przed startem przygotowań do nowego sezonu - nie wiadomo ) ,Jovanović ( podobna sytuacja jak z Arkiem - czy wróci przed początkiem okresu przygotowawczego i odpowiednio się przygotuje do sezonu czy na Jego powrót będzie trzeba poczekać jeszcze jakiś czas )i nowo pozyskany Jankowski . Wychodzi 10 zawodników , Burligi i Pietii nie liczę ponieważ jeszcze nie przedłużyli swoich kontraktów , Boguskiego też bo nie wiadomo czy w ogóle będzie w stanie trenować . Czekaj , Uryga , może Bieszczad na tą chwilę to jedynie uzupełnienia kadry ale to też ostatnia szansa dla tych zawodników by pokazać że na coś ich stać na tym poziomie ( mam tu na myśli głównie Alana ). Dojdzie też pewnie kilku młodych dwa Zające , Lucas czy Żemło, może Kolanko ale wątpię by któryś z nich tak pozytywnie zaskoczył w okresie przygotowawczym by od razu powalczyć o pierwszy skład choć w ich przypadku wchodzenie na końcówki w przyszłym sezonie też będzie dobre zresztą Ci młodzi muszą po sezonie CLJ dostać najpierw odpoczynku troszkę a nie od razu na treningi do Smudy by nie zajechać ich .
Krótko mówiąc braki w naszej kadrze są widoczne aż nadto , przede wszystkim boki obrony i pomocy ale wg mnie priorytetem powinien być jakiś dobry stoper do pierwszego składu.