Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.06.2014, 10:43
Viper napisał(a):Wyświetl post
W lidze też wyniki były takie super? Co do pucharów mam przypomnieć wyjazdowe wtopy z Odense czy Twente?
Tak przypomnij ..kompromitacje z Levadią i Karabachem, to ja wolę 4 mln € i godny występ w pucharach dzięki (względnie) dobrej pracy Holendrów. W lidze zaś było MP, zamiast wice-MP rok wcześniej, fakty bronią tzw. "obcych". Nie wszystko było super, powodów do krytyki sporo (bo obok Meliksona czy Bitona były pomysły słabe lub złe), ale per salto, wymierny wynik sportowy okazał się jednak sukcesem. A finansowo przy powtarzalności też byłoby więcej pozytywów. Problem w tym, że o powtarzalność przy Cupiale bardzo ciężko. Z tego co się orientuje to Basałaj przeszacował na pewno z wpływami z frekwencji, jak również coś wspominał Valckx, że stadion generował koszty większe niż zakładano.., no cóż Basałaj dobrym menedżerem się nie okazał.. Maaskant to tylko przeciętniak z Holandii (a mimo to skasował naszą PMSzkol.) , Valckx jednak wyższa półka, choć nie bez wad.. a wyniki były jakie były, czyli sportowo niezłe, dla mnie na plus.

Tak się zawsze w takich okolicznościach zastanawiam, co by było gdyby część choć z tych piłkarzy co ich wcześniej sprzedano została na kw. do LM (np. sprzedaż Marcelo, Diaza, Piotra Brożka, a pozostawienie Pawła Brożka i Arka Głowackiego) .., wiem że to tylko gdybanie, ale nasz boss lubi rewolucje, tymczasem śmiem twierdzić że piłka nożna wymaga ewolucji, minimum kontynuacji, a skok na LM, nie musiał być aż tak va banque.

PS. Problem jest też i tu, że football na zachodzie jest na wyższym poziomie, a u nas jest strach przed nim i nasz profesjonalizm, oraz znajomość rynku transferowego na poziomie Kapki, plus dodatkowo, jedynie słuszna PMSzkol.

Co do zaś kosztów ..to swoje dorzucili tu później Probierz, Kulawik, oraz Bednarz.

Teraz podobno wychodzimy na prostą z ..5 tysięczną widownią. Z drugiej strony, jeśli właściciel nic gwałtownego nie uczyni, to też i spadku z ligi nie przewiduję, bo potencjał innych klubów w lidze też nie poraża hmm takie szacunkowe dane http://www.ehandicap.pl/711-budzety-...2013-2014.html pokazują iż dobrze że nie jesteśmy zarządzani jak Zagłębie Lubin.., czyli nie jest źle bo zawsze może być gorzej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.06.2014 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując