Pablo84 napisał(a):

Jeśli ktoś porównuje Kaczyńskiego do Tuska jest moim zdaniem niegodziwcem albo dopiero co obudził się z 5 letniego letargu.
Ludzie pytają " To co? mam głosować na PiS"? Największym szkodkikiem kraju jest Tusk.
http://wgospodarce.pl/informacje/138...a-a-nie-niemcy
Ja nie jestem fanem Kaczorów ale chciałbym po prostu zadać pytanie. Co w tamtych rządach było takiego "złego, skandalicznego, ośmieszającego" Polskę. Ja L.Kaczyńskiego pamiętam jako polityka wyrachowanego w stosunkach z naszymi sąsiadami a arenie krajowej, szczególnie wryły mi się w pamięci CBA, dzięki czemu korupcja w Polsce nigdy nie była na tak niskim poziomie.
To ja się pytam, zamiast Kaczora-jako "mniejsze zło" mam wybrać tego typu osobę?
http://www.stefczyk.info/wiadomosci/...ie,10846811526
.
|
Pomijając to wyższe, bo nie chce mi się tłumaczy znowu od początku

pomysły jednych i drugich, było to wiele razy tutaj upubliczniane. W skrócie: różnice bardzo nie wielkie, jedni bardziej liberalni społecznie a drudzy bardziej konserwatywni ale wszyscy razem socjaliści (zabrać jednemu, i utrzymać urzędników, urzędy i dać drugiemu).
Odniosę się więc do dwóch ostatnich linijek? Co takiego złego JKM powiedział w tym, że ludzi, których się zaprasza w gości, należy po prostu szanować, podać rękę? A ta banda zachodnich chamów nawet nie potrafi się kulturalnie zachować? Czy może było to wszystko zorganizowane na potrzeby "show" politycznego? JKM ma 100% racji w tym artykule. Wszędzie nas uczą kultury, mówią jak nalezy się zachowac, że trzeba szanować zdanie innych, nawet jeśli się z nim nie zgadzamy.A co robią ci hipokryci UE? Zarzucają komuś propagandę, a sami manipulują przekazem i faktami, że głowa boli.
Oczywiście jak kiedyś była JudeoFobia, potem, było MunrzynoFobia, teraz jest RusoFobia, bo UE i Obama ma interes wprowadzania wszędzie demokracji, po to by budować swoje wpływy i władzę w coraz to nowych zakątkach świata nawet tam gdzie ludzie tego kompletnie nie znają i nie potrafią w tym funckcjonować o czym mówi słusznie Mariusz Max Kolonko na swoim kanale. Oczywiście Ruscy są przeciwnikiem budowania ich wpływów wiec Rusofobiczny atak jest teraz jakby "normalnością". Putin puki co nie zrobili nic, oprócz postawienia tamy na zapędach eurokratów, więc te straszenie Polski, że my jesteśmy zagrożeni, że Rosja szykuje na nas jakiś atak, że są zagrożeniem dla Europy, te wszystkie Obamowskie pierdu pierdu, gwizdy na eurowizji, czy buczenie na rocznicy w Normandii, są tylko i wyłącznie szopką mającą na celu wzbudzenie poparcia społeczeństwa unijnego i utrwalenia negatywnego(oczywiście niczym popartego) stereotypu Putina, co znowu ma dać pretekst do tego, aby swoje wpływy UE poprzez mass media przeforsowały daleko na wschód tak jak to robi axel springer Michnik i inni tutaj. Myślicie, że jak Ukraiński rynek się otworzy, to Niemieckie koncerny medialne nie zrobią szturmu na ich te dzienniki prasowe i internetowe? O to im chodzi - wykupić i szerzyć propagandę.

To tyle
Pablo - Polecam ci obejrzeć to co on mówi na YT w swoich komentarzach, wystąpieniach a nie czytać prasę i oglądać telewizję.
Gwiaździsty napisał(a):

|
Dlatego, piszę od jakiegoś czasu, że lobby prosowieckie zamieniło tylko siekierkę na kijek. Nie jeden pryszczaty będzie bajdurzył tylko i wyłącznie o gospodarce (bo wygodniej) starając się ukryć co politycznie dla Polski I Polaków ten gość niesie. Nawet Lepper czy Palikot tak gorliwie w wypowiedziach nie włazili Putinowi do dupy i to bez wazeliny. Jaruzel to dla niego człowiek honoru a zakatowany Przemyk to gówniarz, który za głośno krzyczał.
|
To też jest włażenie Putinowi do dupy? Taki przeciwnik różnego rodzaju reżimówek

a tak chłonie ich propagandę? Może o kobietach coś jeszcze usłyszymy od ciebie? Że chce je kamieniować czy o niepełnosprawnych, że zrzucać z balkonu?
Fragment od 3:10
Notabene to co mówił 2 lata temu o Białorusi przekłada się także na Ukrainie

Jaki jest efekt, każdy widzi, że on kuma co w trawie piszczy, w przeciwieństwie do ludzi, którzy chcą destabilizować sytuacje w krajach, w których Ruscy mają swoje wpływy, jak to zrobiła Polska i UE na Ukrainie. Efekt? Sami się narażamy na to, że Ruscy coraz bliżej... tylko pretensje do kogo? do JKM, że on to wszystko przewiduje latami wstecz? To jest efekt!
Problem z tobą Gwiaździsty jest taki, że ty popierasz partię, która zawsze i za wszystko chce się mścić. Nie kalkuluje chłodno, nie myśli racjonalnie, tylko zemsta zemsta zemsta. Jak widać ty też masz coś chyba z tej natury, bo tobie nie potrzeba racjonalnych faktów, tylko dorabiasz sobie swoją teorię jak ci wygodnie, żeby zemsta zemsta i zemsta

była przewodnią myślą.
P.s A jak traktować to:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=112e09
Jako propagandę, czy jako fakty?