Wyświetl pojedynczy post
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.06.2014, 10:13
Grantar, a powiedz mi jak do Twojej koncepcji ma się np. moja sytuacja gdzie pracowałem w dwóch firmach i jeszcze byłem współwłaścicielem spółki. W Zarządzie był ktoś inny. Jedyne co mnie interesowało to wynik na koniec roku obrotowego. W bieżącą działalność spółki się nie angażowałem w ogóle. Od tego właśnie jest prezes spółki żeby poprzez bieżącą działalność firma rosła na wartości i generowała coraz większe przychody.

Do czego dążę ? Ano do tego - co pisałem w innym temacie - z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że Cupiał kompletnie nie angażuje się obecnie w działalność Wisły bo jest skupiony na problemach TF. Informacje o Wiśle raportuje mu tylko Pilch , który jak wszyscy wiemy od X lat namawia Cupiała na jej sprzedaż. I jako Prezes TF według mnie postępuje słusznie. W mojej opinii np. taka działalność Pilch (TF) vs Bednarz (Wisła) nie powinna być wspólna i jednolita. Pilch jako prezes TF dąży do maksymalizacji wartości marki TF i słuszne tutaj jest "wycięcie" z bilansu TF Wisły ponieważ jej widoczność występuje jedynie w pozycji "strata". Tymczasem Bednarz powinien dążyć do maksymalizacji wartości marki Wisła ale w sposób nieuzależniający jej kondycji wyłącznie od jednego sponsora i wymagać od niego coraz większych nakładów. A tymczasem jedynym wyjściem Bednarza jest dojenie kasy z TF, co Pilchowi powinno nie być na rękę. Stąd pewnie niechęć Pilcha do Wisły ale chęć do osoby Bednarza, który idealnie wykonuje jego plan wykończenia klubu i być może szybszego zniechęcenia doń właściciela.
Odpowiedz cytując