Grantar napisał(a):

Kocie
Piszesz że Cupiał i TF nie może sponsorować na dotychczasowym poziomie Wisłę. I to jest prawda. Ale zaraz odpowiedzialnym za złe finanse jest Bednarz .... Nie wiem czy byłby na świecie prezes, który utrzymałby Eldorado po takim zamknięciu kurka jakie nastąpiło po klapie z LM za Maskanta...
Fakt - ruchy po Maskancie przypominają akcję ratunkową na Titanicu i chociaż nadal płyniemy to zgadzam się że na dłuższą metę to droga do szarego środka tabeli ....
Przydałby się nowi sponsorzy - klub już wynajął profesjonalną firmę która ma takich sponsorów znaleźć ... co więcej można zrobić ?
Podobno za SKWK stali ludzie z kasą ... może "betoniarnie" pociągną ? nie jestem Maciarewicz ale gdzieś wyczytałem że konflikt Bednarza z SKWK miał właśnie takie podłoże ...
Póki co drużynę sportowo ratuje sportowo trener a finansowo oszczędności i wyprzedaż najbardziej wartościowych piłkarzy ...
Oczywiście ja myśłę że to po prostu smutna konieczność ale połowa forum bredzi że Bednarz to legionista tajniak świadomie likwidujące od 15 lat Wisłę ...
Czy usunięcie Bednarza zmieni więc losy Wisły ? Nie sądzę.
No chyba że że nowy Prezes będzie w pakiecie z nowym sponsorem czego Wiśle i sobie życzę.
|
Wyjąłeś mi to z ust, ale czy jest to możliwe, no i ta baza w Myślenicach ?.
póki co Bednarz wynajął firmę poszukującą sponsorów, ale ta firma nie da rady znaleźć strategicznego sponsora, dopóki Bednarz będzie prezesował. Bo on mając klapki na oczach i uszach, zainteresowany był i jest tylko swoją misją, ale nie restrukturyzacji, jak wszyscy błędnie to oceniają, a wyłącznie redukcji budżetu poprzez redukcję wszystkiego dookoła siebie. Niektóre typy tak mają, że nie potrafią myśleć perspektywicznie i biznesowo czyli profesjonalnie i skupiają się na wąskim odciknu swoich zdań, które mu przesłaniają całą resztę i najlepiej leżą. Aby poredukować to wszystko w Wiśle, zastosował metodę oszczędności jednej zapałki dzielonej na cztery przy jednoczesnym spaleniu całego pudełka zapałek. Dla przykładu - walcząc z piłkarzami Holendrów i Basałaja, aby ułatwić sobie to zadanie, postanowił straszyć ich niewypłacalnością, ogłaszając wobec Wisły cały ten czarny PR, tylko po to aby zmiękczyć tych piłkarzy i zmusić ich albo do odejścia albo do zredukowania kontraktów itp. nie myśląc wtedy, że taki czarny PR uniemożliwi mu znalezienie nie tylko jakiegokolwiek sponsora, ale i nowych i sensownych piłkarzy także itp nieodwracalne i kosztowne skutki tej niekompetencji. Wtedy też nie przewidział obecnych kłopotów TF i kiedy między innymi po mojej nagonce na jego czarny PR, wyskoczył z nadchodzącymi " kłopotami bogactwa", zapowiedź ta szybko przekształciła się w chorą szyderę z jego strony.
No chyba, że istnieje opcja zimnego i precyzyjnego likwidatora, no to wtedy inaczej trzeba oceniać jakość wykonywanych zadań mu zleconych, raczej wręcz perfekcyjnie. Zawsze jednak człowiek odrzuca tak czarny scenariusz i ja wolę póki co przyjmować wersję niekompetencji Bednarza.
Dlatego nawet po to aby ułatwić poszukiwania sponsorów wynajętej firmie, potrzebne jest nowe otwarcie Cupiała pod hasłem zgody stadionowej i powrotu po mistrza z nowym prezesem itp działania stricte marketingowe. Z tym, że nowy prezes powinien także zadbać o dziesiątki drobnych i drobniutkich sponsorów, potrafiących razem stworzyć niezłe wsparcie klubowi, jeśli nie gotówką to usługą czy wyposażeniem klubu itd. Od tego trzeba zacząć i krok po kroku chwalić się pozyskiwaniem takowych, dla przyciągnięcia innych, zwłaszcza że łatwiej jest takich sponsorów pozyskać, niż tego strategicznego. Z tym" totolotkiem" z uwagi na jego udział w innych klubach ekstraklasy, Bednarz przesadził z pompą na jego cześć, choć z innymi lecz na wyłączność w Wiśle, tak właśnie należy postępować z chwaleniem się tym.
Ja na miejscu Cupiała, zamiast szukać firmy od szukania sponsorów, poszukałbym prezesa ze sponsorem w zanadrzu. Takie pantoflowe ogłoszenie - przyjmiemy prezesa, gwarantującego rozwój klubu a nawet przejęcie, jeśli taka siła

Jeżeli jednak nie byłby ten nowy sponsor, sponsorem właścicielskim i zachowane by było status quo Wisły nadal Cupiała, żeby nowemu prezesowi pomóc, Cupiał powinien wtedy osobiście się wypowiedzieć o sytuacji Wisły z uwypukleniem swojego dalszego wsparcia z chwilą, gdy jego TF odzyska sprawność w 100 % itd itp, że po przeorganizowaniu i na bazie starych błędow oraz doświadczeń, tym razem jego droga do LM powinna być szybsza etc
Nie wiem czy to wojna SKWK z Bednarzem, czy może twoje zasłyszane plotki o innym dnie konfliktu z Bednarzem, związanym właśnie ze sponsorami, ujawniły przy okazji sprawy "totolotka" destrukcyjną siłę tej wojny, gdy pozyskanie tego sponsora, spotkało się z szydzeniem. Wojna rujnuje, zgoda buduje. Przysłowia mądrością narodów
ps. dobrze usłyszeć co jest prawdą, nawet gdy jest to przykra prawda