Wyświetl pojedynczy post
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2014, 21:19
kot napisał(a):Wyświetl post
Nie ma znaczenia czy Cupiał chce czy nie i TF może czy nie z jakichkolwiek powodów sponsorować Wisłę dalej w jakiejkolwiek formie. Byłoby wspaniale, gdyby razem nadal chcieli i mogli to robić i ja nawet liczę na to. Ale liczę na to, jako na ewentualną przyszłość, uzależnioną od tych chęci lub mocy w przyszłości, gdyż teraz zwyczajnie nie chcą lub nie mogą. Nie jestem Cupiałem więc tego nie wiem co aktualnie jest przyczyną wstrzymania tego sponsoringu przez TF i ty raczej też tego nie wiesz. Nikt tego nie wie poza Cupiałem. Przecieki prasowe mówią o bankach i kłopotach TF i tyle wiemy w sprawie. Jeśli masz wiedzę od Cupiała to podziel się nią z nami

Prawdziwe znaczenie ma fakt, że TF nie chce lub nie może dalej sponsorować Wisły i rolą szefostwa klubu a zwłaszcza jego prezesa odpowiedzialnego za finanse klubu oraz z uwagi na jego autorską restrukturyzacje klubu - jest znalezienie alternatywnych sponsorów tak strategicznych, jak była do tej pory TF, jak i dziesiątki pomniejszych i lokalnych sponsorów, po kibiców włącznie. Łatanie dziur budżetowych redukcją budżetu, redukcją etatów i pensji w klubie, wyprzedażą wszystkiego i wszystkich nie jest rozwiązaniem kłopotów finansowych Wisły, gdyż powoduje efekt domina, lawinowo spychając klub w bankructwo i niebyt. Samej TF- ce po tylu latach przydałby się oddech w tym sponsorowaniu, tak jak bywało już w przeszłości.

Tak więc, wspólna akcja kibiców przeciw Bednarzowi, z zachowaniem swoich autonomii tak pikników jak i kumatych, ponad podziałami, na rzecz uzdrowienia Wisły, nie ma nic wspólnego z dalszą chęcią lub możliwością sponsorowania Wisły przez Cupiała i TF ( choć byłoby mile widziane ) lecz ma ogromne znaczenie dla dalszych losów Wisły, gdzie przy dalszej beznadziei zarządzania Bednarza, Wisła nie ma szans wyjścia z obecnych kłopotów, spreparowanych nam przez rządy Bednarza. Cupiał, chcąc dalej być z Wisłą, powinien jak najszybciej zrobić nowe otwarcie na sponsorów i kibiców, z nowym prezesem, który czarny PR zamieni na zwycięski, zdolnym zwolnić TF z obowiązku sponsoringu , choćby na jakiś czas, poprzez znalezienie klubowi innego strategicznego sponsora oraz dziesiątki innych drobniejszych, gdzie złotówka do złotówki, pozwoli Wiśle odbić się od dna i niemocy Bednarza, którego wir zarządzania wciąga Wisłę od lat w przepaść. Nie wolno płakać i twierdzić, że to nie możliwe zadanie do wykonania. Trzeba się ratować wspólnymi siłami. Wisła rok rocznie ma kłopoty z licencją na grę, co jest przykre ale prawdziwe i co potwierdza systematycznie sam Bednarz, a dziura budżetowa w każdej chwili, może przy obecnych kłopotach z TF, spowodować niewypłacalność klubu i nagły brak tej licencji na grę. Dlatego im szybciej Wisła podejmie realne kroki odbudowujące budżet Wisły, tym dla niej bezpieczniej. Nawet jeśli Bednarz jest "mistrzem" unikania bankructwa, czym chwali się bezwstydnie, za każdym razem, gdy obwieszcza, że komisja przychyliła się do jego prośby o wydanie zagrożonej licencji na grę, to jest to droga do nikąd dla Wisły. Czas na odbudowę Wisły a Bednarz udowodnił, że tego zrobić nie potrafi.
Kocie
Piszesz że Cupiał i TF nie może sponsorować na dotychczasowym poziomie Wisłę. I to jest prawda. Ale zaraz odpowiedzialnym za złe finanse jest Bednarz .... Nie wiem czy byłby na świecie prezes, który utrzymałby Eldorado po takim zamknięciu kurka jakie nastąpiło po klapie z LM za Maskanta...
Fakt - ruchy po Maskancie przypominają akcję ratunkową na Titanicu i chociaż nadal płyniemy to zgadzam się że na dłuższą metę to droga do szarego środka tabeli ....
Przydali by się nowi sponsorzy - klub już wynajął profesjonalną firmę która ma takich sponsorów znaleźć ... co więcej można zrobić ?
Podobno za SKWK stali ludzie z kasą ... może "betoniarnie" pociągną ? nie jestem Maciarewicz ale gdzieś wyczytałem że konflikt Bednarza z SKWK miał właśnie takie podłoże ...
Póki co drużynę sportowo ratuje sportowo trener a finansowo oszczędności i wyprzedaż najbardziej wartościowych piłkarzy ...
Oczywiście ja myśłę że to po prostu smutna konieczność ale połowa forum bredzi że Bednarz to legionista tajniak świadomie likwidujące od 15 lat Wisłę ...
Czy usunięcie Bednarza zmieni więc losy Wisły ? Nie sądzę.
No chyba że że nowy Prezes będzie w pakiecie z nowym sponsorem czego Wiśle i sobie życzę.
Powód: gramatyka
Ostatnio edytowane przez Grantar : 09.06.2014 o godz. 08:49.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując