raindog napisał(a):

Numer 1.
Co więcej, piszesz "pragnę aby bojkotujący nie wrócili do końca życia na R22" co jest wierutnym kłamstwem, gdyż Bednarz - owszem powiedział podobne słowa, ale nie o bojkotujących, tylko o tych, którzy odpalili racę z poza boiska w kierunku stadionu. Jak się studiuje różnego rodzaju metody manipulowania stosowane w PRL'u, to jedną z podstawowych jest wkładanie w usta drugiej osoby poglądu, którego ona nie wyraża. Patrz post wolfiego wyżej - doskonały przykład - Urban przyjąłby go 30 lat temu z otwartymi rękami..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Numer 2.
Napisałeś również, iż frekwencja spadła o 10 tys. osób, co jest liczone od średniej frekwencji, a ta została nabita meczami z Legią i Cracovią. To również jest manipulacja (ew. dwója na egzaminie ze statystyki).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Numer 3.
Nie rozumiem jednej rzeczy. Jest kilku ludzi, którzy odpalają racę - najpierw na jednym meczu, później na drugim. Nikt nie chce przyznać się, że ich popiera, ale nikt nie nazwie ich wrogami Wisły - nikt nie stwierdzi, że takie osoby powinny mieć dożywotni zakaz stadionowy, że to ukryta opcja żydowska itp. Dlatego pytam - o co tu chodzi? To osoby, które można było łatwo zidentyfikować; są znane tzw. decyzyjnym... Bednarz jest wrogiem Wisły, a te osoby nie?
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Numer 4
Możesz mi to rozpisać prozą, na kwantyfikatorach - jak tylko możesz - po prostu wyjaśnij mi, o co tu chodzi.
/* naturalnie zdaję sobie sprawę z tego, dlaczego tak jest, więc to w zasadzie "prośba retoryczna". Na kilometr widać, w zasadzie z samej analizy tekstów na SKWK można wywnioskować, że głownie zależy im na swoich interesach. W porządku - mają do tego prawo, tak jak ja mam prawo mieć inne zdanie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Numer 5.
To co napisałeś, jest formą demagogii. "Czy nie chciałbyś, aby każdy Polak zarabiał tyle, aby było go stać na drugi dom, coroczne wakacje na Malediwach..." - poseł największej partii opozycyjnej (to tylko przykład, nikt nic takiego nie powiedział).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Numer 6.
Wcale tak nie napisałem. Uważam, że Cupiał zapieprzył zwalniając Maaskanta i zatrudniając Bednarza, ale już w tamtym czasie sytuacja w Wiśle była dramatyczna - na co wpływ miał także Bednarz poprzez głupie wypowiedzi. Dlaczego wtedy nie bojkotowałeś? Odpowiedź jest prosta - tu chodzi o coś innego. Bednarz był ok, dopóki obiecywał złotówkę.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Numer 7.
Stadion nie jest nasz, tylko wypożyczany na dni meczowe. Mozę argument do Ciebie nie trafia, ale to rynek wskazuje fakty, a fakty są takie, że nikt tymi pomieszczeniami nie jest zainteresowany.
To, że Leśny i Mioduski mają dojścia to jedna sprawa. Też wolałbym mieć prezesa o podobnych układach, niemniej jednak kasa w Legii zaczęła się od wybudowania stadionu, gdzie Legia za niego nie płaci (tylko na nim zarabia), gdyż oni mają Hanke, a nie Majchra.
|
Numer 1 -
Obrzydliwa manipulacja z pomówieniami innych osób o coś, co sam stosujesz i chyba to raczej ty wpisujesz się w PRL i ucznia Urbana. Właściwie już dalej nie powinienem z tobą dyskutować, gdyż takie klamstwo jest dyskwalifikujące cię w całości. Jak byk napisane jest, że wypowiedział te słowa wobec bojkotujących a nie tych od rac tylko.
zamieszczam cytat ze strony " Kraków naszemiasto" czyli wiarygodnej :
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...3332,t,id.html
- Mam nadzieję, że ci ludzie dotrzymają słowa i oni na mecz z Zawiszą nie przyjdą i być może zrobią nam uprzejmość i nie pojawią się tutaj już do końca swojego życia - tak w rozmowie z Radiem Kraków Jacek Bednarz, prezes Wisły Kraków, skomentował oświadczenie Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków, które zamierza bojkotować kolejny mecz Wisły z Zawiszą Bydgoszcz.
Numer 2.
Dwója kojarzy mi się z twoim kłamstwem i manipulacją Numer 2. Kompromitujesz się wybierając moją uproszczoną wersję tej odpowiedzi w kolejnym moim poście do ciebie
.
oto cytat z mojej odpowiedzi tobie w tym temacie ( post 5280 z dnia 25.05.2014 godz.02:30 ), gdzie bez niedomówień wyjaśniam o co mi chodzi :
"
ps.
średnia w tym sezonie do meczu z Ruchem wyniosła coś ok 15, 5 tys a od czasu meczu z Ruchem coś ok 5 tys, choć średnią tę zrobiły 3 wiadome mecze na Wiśle, to nie będę się dochodził w tej sprawie, bo dla mnie każdy kibic jest na wagę złota, a co dopiero tysiące ".
Numer 3.
Te osoby od rac zasługują na ukaranie, ale indywidualne kolego, z imienia i nazwiska jak słusznie prawisz, a nie zbiorowe jak to uczynił politycznie i wbrew prawu Brdnarz. Dożywotnio to karze się za ludobójstwo w Polsce i UE a ty żądasz tego za użycie rac przez kilkunastu młodocianych ultrasów. Opanuj się człowieku, bo to już nie czasy Urbana i PRL. Teraz obowiązuje prawo a nie bezprawie. Choć właśnie Bednarz złamał to prawo, zastępując kary indywidualne, karami zbiorowymi, jak w cytowanym przez ciebie PRL-u.
Numer 4.
Tak czlowieku masz rację, że zależy SKWK na swoich interesach, bo kibice są ich interesem. Występują oni prawnie w interesie kibiców Wisły Kraków, których reprezentują i na których im zależy, a których klub pokarał zbiorowo a nie indywidualnie i zakazy stadionowe dostali między innymi starzec na emeryturze i kilkuletnia dziewczynka. Tak się składa, że interes tych kibiców, to także interes Wisły Krakow, czego ani ty ani Bednarz i klub nie rozumiecie, bo nienawiść do kibiców Wisły Kraków, odjęła wam rozum.
Numer 5.
Bez komentarza. Malediwy , drugi dom , poseł partii opozycyjnej ? Jestem w konsternacji i nie wiem co mam myśleć o tobie. Przyjmując to jednak za typowy dla ciebie, styl rozwalania dyskusji, odpowiem ci nadal merytorycznie. Zadanie, którego Bednarz nie może wykonać od 3 lat i ja mu to zarzucam, że powinien znaleźć nie tylko strategicznego sponsora Wiśle, ale i setki drobniutkich w tym lokalnych sponsorów, zamiast redukować budżet i popadać w tryby niewypłacalności, ty nazywasz demagogią. Kolego, ty naprawdę wyglądasz na skażonego polityką i to tą negatywną.
Numer 6.
Kolego ja od pierwszych dni Bednarza w Wiśle go bojkotowałem. Byłem z tego powodu wrogiem SKWK, które go wtedy uważało za nietykalnego. Złotówkę od biletu uważam za szczytny i wskazany projekt, pod warunkiem wyłączności na cele szczytne, jak muzeum czy pomnik Reymana, a nie na potrzeby bieżące jakichkolwiek grup kibicowskich. I taki właśnie projekt tej złotówki, był zgłoszony przez SKWK . Tutaj daje Ci cytat z ich strony :
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/448...od-biletu.html
cytat ;
'
złotówka od biletu
Po pierwsze, co bardzo ważne – środki takie nie byłyby przeznaczane na oprawy i bieżącą działalność SKWK – tu nadal liczymy na składki członkowskie, sponsorów oraz oczywiście zbiórki organizowane przez Ultrasów
Starając się pogrupować możliwe działania stworzyliśmy pewien model, który chcemy poddać szerszej dyskusji (katalog działań nie jest zamknięty):
I. Działania „akcyjne”:
- renowacja pomnika H. Reymana,
- stworzenie murali o tematyce wiślackiej wewnątrz trybun stadionu,
- wsparcie tworzenia muzeum Wisły Kraków m.in. poprzez stworzenie ekspozycji kibicowskiej,
II. Strategia wsparcia marketingu klubowego:
- akcje marketingowe, promocja meczów (plakaty, ulotki, kampanie w mediach, Internecie),
- profesjonalne filmy promocyjne,
- profesjonalizacja organizacji i uatrakcyjnienie spotkań z piłkarzami, legendami klubu, itp.
III. Cykliczne akcje:
- turnieje piłkarskie i inne zawody sportowe m.in. dla najmłodszych kibiców,
- dzień dziecka,
- mikołajki,
- wsparcie dla domów dziecka,
- wsparcie akcji „wyprawka szkolna”,
- pomoc potrzebującym kibicom,
Rozliczanie środków finansowych z tzw. „złotówki od biletu” byłoby oczywiście jawne i przejrzyste. Co kwartał przedstawialibyśmy szczegółową specyfikację dotyczącą zaangażowania tych środków, rzetelność opracowań oraz celowość działań podlegałaby też waszej ocenie. "
Dlaczego potem, dyskutowano z Bednarzem o odpowiedzialności SKWK za kibiców na stadionie, w ramach tej złotówki, naprawdę nie mam pojęcia. Jeśli w trakcie tej dyskusji zmieniano ten projekt, to popełniono błąd.
Numer 7.
Wszystkie stadiony w polskiej ekstraklasie są publiczne a nie prywatne. Oczywiście że wiem iż stadiony są publicznej własności a ty kpisz sobie z mojej inteligencji, stosując tak płytkie metody dyskusji wobec swoich adwersaży. Pomieszczenia stadionowe nie mają nic wspólnego z jasno sprecyzowaną umową miedzy miastem a naszym klubem. Nie jest prawdą, że Legia nie płaci czynszu i sprawa operatora stadionu to nie układy Leśniodorskiego a decyzja klubu i miasta.
Mam nadzieje, że od teraz zechcesz dyskutować tylko o faktach, bez kłamstw i manipulacji.