raindog napisał(a):

|
Kocie, szanuję Cię, ale Twoja wypowiedź to manipulacja..............
|
Jeśli to nie ty manipulujesz moją wypowiedzią, to znaczy że nie potrafisz lub nie chcesz czytać ze zrozumieniem.
Dofinansowywać klub powinni sponsorzy i kibice oraz właściciel, jeśli musi, z uwagi na swoją nieudolność w zarządzaniu klubem. Właściciel odmówił dalszego dofinansowywania Wisły TF-ką na koszulkach. Innych sponsorów na koszulkę Bednarz od 3 lat nie potrafi załatwić, a kibiców wygonił ze stadionu i proszę Cię nie dziel nas na właściwych i niewłaściwych kibiców w/g twojego mniemania. Za race odpowiadają określeni indywidualni kibice w ilości nie większej niż 100 a nie kilka tys nieobecnych na R22 od czasu akcji Bednarza pt " pragnę aby bojkotujący nie wrócili do końca życia na R22". To winnych trzeba było ukarać a nie bezmyślnie wrzucać do wora z nimi kilka tys pozostałych kibiców.
Zapoznaj się z moimi wypowiedziami w sprawie złotówki, gdzie cytowałem z oficjalnej strony SKWK ich postulowaną wersję tej złotówki z przeznaczeniem na szczytne cele, aby po merytorycznej analizie wyników pracy Bednarza w Wiśle, być może powrócić do tej kibicowskiej kwestii na sam koniec naszej miejmy nadzieję długiej polemiki . Ty jako niewątpliwy w moim odczuciu kibic Wisły Kraków także nie powinieneś zgadzać się na degrengoladę klubu, wyszykowaną Wiśle przez Cupiała i Bednarza, dlatego z przykrością stwierdzam, że Wisła nie ma obecnie kibiców, jeśli dajesz Bednarzowi przyzwolenie na demolkę Wisły. Skłóceni kibice Wisły zatracili interes Wisły w bratobójczej nienawiści, podsycanej przez Bednarza hasłami o walce z bandytami stadionowymi w ilości ok 10 tys, bo o tyle spadła frekwencja na R22 od czasu konfliktu. Nie musisz działać w ramach bojkotu na rzecz Wisły i odejścia Bednarza, możesz to robić na stadionie, jeśli jest to bliższe twojej filozofii kibicowania, choćby poprzez białą chusteczkę dla zarządu i Cupiała za sprawy poza kibicowskie w ramach prawdziwego interesu Wisły, jak gdyby ponad podziałami kibiców, lecz z zachowaniem własnej autonomii.
Jeśli dalej chcesz podważać moją wypowiedź w merytorycznej dyskusji, to musisz odejść od kibicowskiej manipulacji Bednarza z Cupiałem i skupić się wyłącznie na wynikach pracy Jacka Bednarza, gdyż jak rozumuje winnym wszystkiego nazywasz Cupiała, a Bednarza ofiarą Cupiała, no i kiboli być może ?
Póki co oczekuję twoich wyjaśnień dlaczego Bednarz nie znalazł sponsora, a Ty żądasz ode mnie lub od Cupiała doinwestowywania klubu z powodu nieudolności Bednarza ?
Ja kilkadziesiąt lat dofinansowuje klub jak na kibica przystało - bilety, gadżety i doping i nagle Bednarz nie życzy sobie mnie widzieć na stadionie, bo nie podzielam jego wyników pracy w Wiśle oraz metod zbiorowego rozliczania kibiców za wyczyn jednostek i to namierzalnych monitoringiem czy ochroną stadionową lub stewardami .
Cupiał od kilkunastu lat dofinansowywał Wisłę przez TF w ramach sponsoringu na koszulkach, gdyż tak mu pasowało od strony prawnej w swoich spółkach. Nagle zaprzestał i ma do tego prawo, jeśli jego TF ma kłopoty lub zwyczajnie już nie chce.
Czy uważasz, że w obliczu wycofywania się Cupiała ze sponsoringu Wisły poprzez TF na koszulkach, Wisła powinna redukować buedżet i bankrutować ostatecznie, czy też zmienić TF na koszulkach na najlepiej lepszego sponsora oraz zapełnić stadion kibicami najlepiej po brzegi - aby klub zachował swoją pozycję i nadal się rozwijał a nie zwijał ? Dlaczego uważasz, że to Cupiał i kibice są winni a nie Bednarz - obecnej sytuacji na Wiśle ? Czy wiesz coś więcej niż ja i pozostali kibice ? Czy Cupiał zakazał Bednarzowi rozwijania Wisły z jakiś jemu tylko wiadomych powodów, tak pod względem sponsorów jak i kibiców ?
To są filary zaniedbań Bednarza w/g mojej opinii. Już z uwagi na nie, żądam od lat bezwzględnej dymisji Bednarza z Wisły. Nie potrafisz dobrze zarządzać, to cię wymieniamy na takich jak w Legii czy Amice, którzy potrafią tak zarządzać, że właściciele tych klubów, już nie muszą sponsorować ich z własnych środków, a kluby walczą o najwyższe cele i to z budżetami odpowiednimi pod te cele.
Potem należy przejść do oceny zarządzania klubem przez Bednarza od strony sportowej tj ilości oraz jakości transferów z i do klubu, marketingu, planów strategicznych i ich realizacji itd. Ale najpierw wyjaśnijmy sobie owe generalia, aby potem przejść do szczegółów, gdyż owe generalia determinują te szczegóły tzn. wybór przez Bednarza drogi Wisły na wzór Widzewa i ŁKS a nie Amici i Legii, nie mniej przecież zadłużonych klubów od Wisły.
ps. ja mam cierpliwość i dyskusja może trwać dniami a nawet tygodniami, jeśli ją podejmiesz merytorycznie