Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2014, 00:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Kocie, szanuję Cię, ale Twoja wypowiedź to manipulacja..............
Jeśli to nie ty manipulujesz moją wypowiedzią, to znaczy że nie potrafisz lub nie chcesz czytać ze zrozumieniem.

Dofinansowywać klub powinni sponsorzy i kibice oraz właściciel, jeśli musi, z uwagi na swoją nieudolność w zarządzaniu klubem. Właściciel odmówił dalszego dofinansowywania Wisły TF-ką na koszulkach. Innych sponsorów na koszulkę Bednarz od 3 lat nie potrafi załatwić, a kibiców wygonił ze stadionu i proszę Cię nie dziel nas na właściwych i niewłaściwych kibiców w/g twojego mniemania. Za race odpowiadają określeni indywidualni kibice w ilości nie większej niż 100 a nie kilka tys nieobecnych na R22 od czasu akcji Bednarza pt " pragnę aby bojkotujący nie wrócili do końca życia na R22". To winnych trzeba było ukarać a nie bezmyślnie wrzucać do wora z nimi kilka tys pozostałych kibiców.

Zapoznaj się z moimi wypowiedziami w sprawie złotówki, gdzie cytowałem z oficjalnej strony SKWK ich postulowaną wersję tej złotówki z przeznaczeniem na szczytne cele, aby po merytorycznej analizie wyników pracy Bednarza w Wiśle, być może powrócić do tej kibicowskiej kwestii na sam koniec naszej miejmy nadzieję długiej polemiki . Ty jako niewątpliwy w moim odczuciu kibic Wisły Kraków także nie powinieneś zgadzać się na degrengoladę klubu, wyszykowaną Wiśle przez Cupiała i Bednarza, dlatego z przykrością stwierdzam, że Wisła nie ma obecnie kibiców, jeśli dajesz Bednarzowi przyzwolenie na demolkę Wisły. Skłóceni kibice Wisły zatracili interes Wisły w bratobójczej nienawiści, podsycanej przez Bednarza hasłami o walce z bandytami stadionowymi w ilości ok 10 tys, bo o tyle spadła frekwencja na R22 od czasu konfliktu. Nie musisz działać w ramach bojkotu na rzecz Wisły i odejścia Bednarza, możesz to robić na stadionie, jeśli jest to bliższe twojej filozofii kibicowania, choćby poprzez białą chusteczkę dla zarządu i Cupiała za sprawy poza kibicowskie w ramach prawdziwego interesu Wisły, jak gdyby ponad podziałami kibiców, lecz z zachowaniem własnej autonomii.

Jeśli dalej chcesz podważać moją wypowiedź w merytorycznej dyskusji, to musisz odejść od kibicowskiej manipulacji Bednarza z Cupiałem i skupić się wyłącznie na wynikach pracy Jacka Bednarza, gdyż jak rozumuje winnym wszystkiego nazywasz Cupiała, a Bednarza ofiarą Cupiała, no i kiboli być może ?

Póki co oczekuję twoich wyjaśnień dlaczego Bednarz nie znalazł sponsora, a Ty żądasz ode mnie lub od Cupiała doinwestowywania klubu z powodu nieudolności Bednarza ?

Ja kilkadziesiąt lat dofinansowuje klub jak na kibica przystało - bilety, gadżety i doping i nagle Bednarz nie życzy sobie mnie widzieć na stadionie, bo nie podzielam jego wyników pracy w Wiśle oraz metod zbiorowego rozliczania kibiców za wyczyn jednostek i to namierzalnych monitoringiem czy ochroną stadionową lub stewardami .

Cupiał od kilkunastu lat dofinansowywał Wisłę przez TF w ramach sponsoringu na koszulkach, gdyż tak mu pasowało od strony prawnej w swoich spółkach. Nagle zaprzestał i ma do tego prawo, jeśli jego TF ma kłopoty lub zwyczajnie już nie chce.

Czy uważasz, że w obliczu wycofywania się Cupiała ze sponsoringu Wisły poprzez TF na koszulkach, Wisła powinna redukować buedżet i bankrutować ostatecznie, czy też zmienić TF na koszulkach na najlepiej lepszego sponsora oraz zapełnić stadion kibicami najlepiej po brzegi - aby klub zachował swoją pozycję i nadal się rozwijał a nie zwijał ? Dlaczego uważasz, że to Cupiał i kibice są winni a nie Bednarz - obecnej sytuacji na Wiśle ? Czy wiesz coś więcej niż ja i pozostali kibice ? Czy Cupiał zakazał Bednarzowi rozwijania Wisły z jakiś jemu tylko wiadomych powodów, tak pod względem sponsorów jak i kibiców ?

To są filary zaniedbań Bednarza w/g mojej opinii. Już z uwagi na nie, żądam od lat bezwzględnej dymisji Bednarza z Wisły. Nie potrafisz dobrze zarządzać, to cię wymieniamy na takich jak w Legii czy Amice, którzy potrafią tak zarządzać, że właściciele tych klubów, już nie muszą sponsorować ich z własnych środków, a kluby walczą o najwyższe cele i to z budżetami odpowiednimi pod te cele.

Potem należy przejść do oceny zarządzania klubem przez Bednarza od strony sportowej tj ilości oraz jakości transferów z i do klubu, marketingu, planów strategicznych i ich realizacji itd. Ale najpierw wyjaśnijmy sobie owe generalia, aby potem przejść do szczegółów, gdyż owe generalia determinują te szczegóły tzn. wybór przez Bednarza drogi Wisły na wzór Widzewa i ŁKS a nie Amici i Legii, nie mniej przecież zadłużonych klubów od Wisły.

ps. ja mam cierpliwość i dyskusja może trwać dniami a nawet tygodniami, jeśli ją podejmiesz merytorycznie
Ostatnio edytowane przez kot : 06.06.2014 o godz. 01:58.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując