Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2014, 13:52
Z czwórki wyeliminowanej szkoda mi Nalepy, bo moim zdaniem na stoperze miał momenty, którymi rokował, że coś może z niego być. Ale decyzja wydaje się logiczna, bo Smuda Nalepę jako stopera ostatecznie skreślił, a jako defensywny pomocnik Nalepa faktycznie nie ma racji bytu.

Natomiast bardzo zastanawia, że aż tak lekką ręką oddajemy zawodników - tak, wiosną naszej kadrze brakowało zawodników klasowych, ale brakowało też stanu liczbowego, na ławce trzeba było sadzać całkiem nieopierzonych młokosów. Nawet jeżeli takiego Nalepę czy Szewczyka zastąpi ktoś lepszy, to wciąż mamy braki ilościowe. A przecież kilku zawodników odfrunie nie dlatego, że chcemy się ich pozbyć, a dlatego, że dostaną lepsze oferty.

Byłbym bardzo zadowolony gdyby Guerrier miał jakąś ofertę, bo gość z każdym kolejnym meczem rozwiewał moje wątpliwości. Może ma szybkość, może ma skoczność, może ma ambicję, ale wyszkolenia ma zero, myślenia na boisku niewiele więcej. Kolejny "dziki" piłkarz z tamtego rejonu, który nie patrzy gdzie wkłada nogę, gdzie machnie łokciem i o ile znajdą się amatorzy takiego poczciwego zabijaki, to fakt, że gość jest niesolidny technicznie, nie rozumie przepisu o spalonym i więcej akcji psuje niż napędza po prostu skreśla go z gry na poważniejszym poziomie. Tak, w naszej lidze jeszcze daje radę, bo to poważny poziom nie jest, ale jeżeli ktoś chce dać nam za niego jakieś pieniądze, to nie ma co się wahać.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując