Ogryzek napisał(a):

Sparciały Smuda wybrał samobójczą taktykę na ten mecz - wiedząc że nie ma podstawowych obrońców postanowił grać otwarty futbol - zamiast bronic się całym zespołem. Żaden inny zespół nie dał tak dupy w meczu z Legią jak Wisła. Nawet te teoretycznie sporo słabsze. W erze Cupiała nigdy nie przegraliśmy tak wysoko z Legią i w ogóle z nikim!. Nawet Kulawik nie przegrał tak wysoko. Masz jeszcze jakieś "mądrości"?
BTW
To ten sam kazus jak przegrana Polski z Hiszpanią 0-6 w meczu towarzyskim kiedy to sparciały prowadził kadrę. Cały świat (zwłaszcza średniacy) grali wtedy defensywnie z Hiszpanami ale nie My! Fantazja Smudy, brak realnej oceny zespołu i 0-6. Potem jak zwykle coś bredził że woli piłkarzy nauczyć gry.... i na Euro widzieliśmy efekty tych nauk.
Bednarz, Kapka, Smuda out!
|
Dokładnie tak. To jest dobitny przykład na to jakim trenerem jest Franciszek Smuda.
Zero pewności siebie, zero inteligencji.
Charyzmatyczny? Tylko wtedy gdy biegnie do mediów ze swoim "ozorem".
Gdy zaś drużynie nie idzie, zamiast na tablice z wynikiem lepiej popatrzyc na jego twarz. Na myśli mam Poznań gdzie jeszcze przed pierwszym gwizdkiem był wbity swój fotel a jego twarz przejawiala ból i rozpacz z położenia w jakim znalazla się w tym dniu jego drużyna.
Dziękować Bogu, że początek przyniósł tyle punktów.
Zdaniem prezesa milosciwie nam panującego Jacka Bednarza Smuda jest najlepszym transferem tego sezonu. Dla mnie osobiście najgorszym. Chociaż nie, wróć. Jest gorszy, przecież trener podpisał się pod transferem Burdenskiego.
Nie winie go za wszystko. Jednak gdy się patrzy na grę choćby Ruchu, czy słucha inteligentne wypowiedzi w studiu nc+ trenera Rumaka, tak sobie myślę, że Wisła mogła trafić zdecydowanie lepiej.