Wyświetl pojedynczy post
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.06.2014, 23:29
No i ostatecznie 5 miejsce,lepiej niż w ostatnich dwóch ale jednak 3 kolejny sezon bez mistrzostwa i europejskich pucharów.

Do 3 miejsca brakło bardzo niewiele,tego szkoda

Niektórzy mówią że miejsce na miarę możliwości i z tym się absolutnie nie zgadzam bo 3 miejsce zajął Ruch Chorzów,drużyna znacznie biedniejsza z piłkarzami o mniejszych umiejętnościach.

Wisła Kraków w meczach u siebie zajęła pewne 3 miejsce i straciła najmniej bramek ze wszystkich drużyn,niestety na wyjazdach był dramat,zaledwie 2 wygrane w 19 meczach to zbrodnia

Były fajne momenty:

Najdłużej ze wszystkich drużyn byliśmy bez porażki
Twierdza na R22 wytrwała aż do Marca 2014
3-1 w derbach
Wysokie wygrane np z Piastem,Pogonią
Rekord frekwencji na stadionie
Świetne mecze z Legią 1-0 i z Lechem 2-0
Genialne bramki Pawła Brożka i Semira Stilicia

O tych złych chwilach nie ma co wspominać,trzeba o nich zapomnieć bo za 1,5 miesiąca nowy sezon

W zasadzie do momentu konfliktu SKWK-Klub wszystko szło w dobrym kierunku

O piłkarzach:

Pozytywnie

Michał Chrapek-niesamowity progress w tym sezonie,miło było patrzeć na jego grę,świetny w defensywie i offensywie,
Paweł Brożek-jak przewidywałem gdy grał jeszcze w Hiszpanii,pozamiatał ligę i zdobył 17 bramek(musiał sam się motywować bo nie miał rywala do gry)
Donald Guerrier-znakomity transfer,zawodnik z dużym potencjałem,kluczowy gracz tego sezonu
Łukasz Garguła - najlepszy sezon w Wiśle Kraków,kilka wybitnych spotkań
Michał Miśkiewicz-chyba nikt się nie spodziewał że ma taki potencjał,kilka bramek też zawalił ale ogólnie duży plus
Łukasz Burliga-miał być rezerwowym a tymczasem stał się kluczowym obrońcą,duże zaskoczenie
Gordan Bunoza-gdy grał na lewej obronie to jak dla mnie był najlepszy w lidze na tej pozycji,dawał z siebie 100% do końca
Semir Stilić-jeszcze lepszy niż gdy grał w Lechu,daje z siebie maksa i za to mu chwała,chyba najlepszy gracz Wisły na wiosnę
Ostoja Stjpeanović-zapowiadał się niezbyt dobrze a w sezonie okazało się że jest niezmiernie potrzebny,gość od czarnej roboty,duże zaskoczenie
Arkadiusz Głowacki-do momentu kontuzji był absolutnie najlepszym graczem,crack (genialny sezon)

Rozczarowanie:

Emmanuel Sarki-mimo tych solidnych spotkań pod koniec sezonu,można było oczekiwać znacznie więcej niż 3 asysty i 0 goli,ma wielki potencjał ale nie potrafi go pokazać w każdym meczu
Piotr Brożek-liczyłem na lepszą grę Pietii i w ostatnich 2 spotkaniach już było lepiej ale mimo wszystko lekkie rozczarowanie

------------------
Michał Czekaj
Michał Nalepa
Fabian Burdeński

Ta trójka mnie nie rozczarowała bo nigdy nie zachwycali,za duże progi jak na ten klub(nie wiem czy w ich wieku są w stanie poprawić takie braki w motoryce)
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 01.06.2014 o godz. 23:49.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując