Wyświetl pojedynczy post
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2014, 17:54
Polecam :

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-pomaga/xbf5g

Czy prze­rwa­ny mecz z Ja­giel­lo­nią był naj­trud­niej­szym mo­men­tem pana pre­ze­su­ry?
- Z pew­no­ścią był jed­nym z naj­trud­niej­szych. Nie spo­dzie­wa­łem się ta­kiej sy­tu­acji.
Nie ża­ło­wał pan zbyt bli­skich kon­tak­tów z fa­na­mi?
- Takie my­śle­nie to droga na skró­ty. Nie ma ta­kiej za­leż­no­ści. Czu­łem zawód, ale to nie było skie­ro­wa­ne bez­po­śred­nio do ki­bi­ców. Na to, co się wtedy zda­rzy­ło wpły­nę­ło wiele czyn­ni­ków.
Do­cie­ra­ły do pana opi­nie, że tamte wy­da­rze­nia były kon­se­kwen­cją pań­skiej za­ży­ło­ści z ki­bi­ca­mi?
- Oczy­wi­ście, bo wiele osób tak twier­dzi. Jed­nak do­sta­li­śmy ra­port nie­za­leż­nej firmy ba­da­ją­cej stan bez­pie­czeń­stwa sta­dio­nów i oka­za­ło się, że dia­log z ki­bi­ca­mi to je­dy­na wła­ści­wa droga.
Nie oba­wia się pan, że po­strze­ga­nie sym­pa­ty­ków Legii przez UEFA może za­szko­dzić klu­bo­wi?
- Nie da się ukryć, że nie mamy do­brej opi­nii w UEFA. Na pewno to nam nie po­ma­ga, po­nie­waż jest to or­ga­ni­za­cja, która kur­czo­wo bę­dzie się trzy­mać z da­le­ka od kło­po­tów. Roz­ma­wia­my na ten temat z ki­bi­ca­mi i uwa­żam, że w tej spra­wie zro­bi­li­śmy bar­dzo dużo.
Odpowiedz cytując