Napierdalacie na tych, którzy kiedyś chcieli gry Czekaja ( także i ja wtedy śpiewałem to z przekonaniem), a ile czasu płakaliście na Holendrów w obronie, że się nie nadają? Puknijcie się w głowę jeden z drugim, bo Holendrzy wam przeszakdzali, że za słabi, Czekaj za słaby. ....a, wam by nawet para Terry-Cahill, mogła nie pasować.
Mamy w kadrze lepszych? NIE
Stać nas na lepszych? NIE
Możemy ogrywać młodych? TAK, ale dla 95% "kibiców" liczy się wynik na tu i teraz, a co będzie za 5 lat ich nie interesuje. Właśnie dlatego, mamy obecnej sytuacje taka jaką mamy, że jesteśmy w czarnej dupie, bo X lat wstecz budowaliśmy mocny zespół na sezon, by ugrać puchary, a nikt nie pomyślał co będzie parę lat później.
W temacie Szewczyka, powiem tyle. Jakieś pół roku temu, jak napisałem, że z całą sympatią dla Michała, bo znam go osobiście, ale jednak mając już tyle lat ile ma i majać tyle czasu rozegranego w ekstraklasie, to znacznie lepszy już nie będzie, parę osób mnie wyśmiało, twierdząc, że będzie dobry, że trzeba mu dawać szanse i wysyłali linki do filmiku gdzie w jednym meczu zagrał no look pass'a.
dzollo napisał(a):

|
Czekaj, Nalepa, Szewczyk, to niestety sa symbole naszego szkolenia... a w zasadzie jego brak, w Legi co jakis czas pojawia sie jakas perelka, a u nas od czasow Maleckiego rozrabiaki i Kokoszki dezertera posucha jak na pustyni. Malecki i Kokoszka tez prymusami nie sa ale chociaz ktos sie nimi zainteresowal, a sprobojcie sie pozbyc w/w trojki, chyba jedynie z C. Ronaldo w pakiecie do noszenia jego strojow.
|
W Legii pojawiają się talenty,
bo oni mają ludzi, którzy obserwują zawodników w całym rejonie i zbierają najzdolniejszych młodych piłkarzy. A u nas jaki mamy scouting? Żurawki, który nie znalazł nikogo, Kapka, kltóry ma układy z managerami i ściąga jedynie bambusów? Myślisz, że oni szkolą piłkarzy od małego?