Wyświetl pojedynczy post
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2014, 11:39
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
O czym niby ma świadczyć niby ten filmik ?
Bezpośrednio? Że "Sława..." wygrali...
Pośrednio? Że tradycja UPA dawno wymknęła się spod nacjonalistycznej retoryki i ma poparcie w każdym większym nurcie ukraińskiej polityki. Reszta w temacie ukraińskim na tym forum.

Gwiaździsty napisał(a):
Według Ciebie problem rosyjskiego ludobójstwa na Polakach dotyczy tylko lat 1939-1945 ? Zabory to pewnie był taki epizodzik malutki ? Ja pisałem o całokształcie a nie jakimś wyrywkowym okresie. Zabory, sowiecka okupacja to pewnie sprawka Ukrainy ?
We wspomnianym temacie Ukrainy dopisałem także, że moglibyśmy tak cofać się analogicznie i pisać o:
powstaniach kozackich (Ukraińcy się do nich odwołują, czy mają prawo; sprawa dyskusyjna), rzezi Humania i dzielnych Hajdamakach. Dla uproszczenia i nie rozdrabianiu dyskusji w szczegółach pisałem o czasie od początku II W.Ś. (bo i przed były lata 1918-1920, 1937).

Gwiaździsty napisał(a):
Żeby przełamać rządy PO/PSL, PO/SLD trzeba głosować na najsilniejszą partię opozycyjną, która jest PiS.
Wierzysz w to, że PiS jest w stanie wygrać z odpowiednią przewagą wybory? Jestem zdania, iż NIE MA NA TO SZANS ze względu na to pisałem wcześniej (gospodarka, Wołyń, osobiste względy wyborców).
Ostatnio edytowane przez darksun : 29.05.2014 o godz. 11:44.
Jeszcze zagra, zagra hejnał na Mariackiej wieży,
Będą słyszeć Lwów i Wilno krok naszych żołnierzy.