darksun napisał(a):

O czym niby ma świadczyć niby ten filmik ?
Cytat:
Liczby powyżej poglądowe. Bardziej chodzi o skalę, rząd wielkości. Było to niezwykłe barbarzyństwo dokonane przez jednych i drugich. Tylko, że:
1. Ruscy mieli więcej czasu i zdecydowanie większe możliwości
2. Sposób w jaki mordowali czerwoni był barbarzyński. ...Upowcy mordowali jeszcze okrutniej i bardziej zwyrodniale.
3. Dużą częścią ofiar (większość?) czerwonych byli ludzie walczący z bronią w ręku. Zupełnie inaczej niż u rezunów.
|
Według Ciebie problem rosyjskiego ludobójstwa na Polakach dotyczy tylko lat 1939-1945 ? Zabory to pewnie był taki epizodzik malutki ? Ja pisałem o całokształcie a nie jakimś wyrywkowym okresie. Zabory, sowiecka okupacja to pewnie sprawka Ukrainy ?
Cytat:
|
Wracając do całości: co prócz piep**** zamierzasz robić? Co jest w tym momencie największym problemem Polski? Jaki masz pomysł na przełamanie rządów PO/PSL, PO/SLD ?
|
Raczej jak czytam jednoznaczne kompromitujace wypowiedzi JKM i jego zwolenników, starających się to jego piep *** wytłumaczyć to po prostu pusty śmiech ogarnia na taka naiwność i brak rozeznania.
Co się tyczy pytania. Żeby przełamać rządy PO/PSL, PO/SLD trzeba głosować na najsilniejszą partię opozycyjną, która jest PiS. Żadne tam partie kanapowe, które jak znajda się w Sejmie zaczynają kupczyć sobą za stanowiska lub Rady Nadzorcze. Nie mam złudzeń, ze KNP bedzie wspierał w przyszłym Sejmie jak się dostanie PO/PSL czy PO/SLD w zakresie takim jaki robił to Ruch Palikota. Palikot przed wyborami tez udawał opozycję.