|
Właściwie post Darksuna wszystko wyjaśnia. Dodam tylko od siebie ,że to co teraz tak szokuje zarówno PIS ( opinia o Jaruzelskim, Przemyku, Rosji, Piłsudskim ) głosi od przynajmniej 25 lat. Robił to w swoich licznych felietonach czy wypowiedziach. Wtedy przechodziły bez echa teraz nagle gdy zauważyli ,że zabrał im ze 2% elektoratu z lewa i prawa podniosło się larum. Po pierwsze to są jego prywatne poglądy a po drugie mówił je od 25 lat. Więc dla tych którzy patrzą trochę dalej a tylko na ostatnie dni nie jest to żadne novum. Tak samo jak wcale nie będę zdziwiony kolejnymi atakami. Tu warto zacytować (dokładnie nie pamiętam) JKM z przed kilk lat: „Bardzo dziwne jak jestem odbierany przez różne strony obecnej polityki. Dla ludzi związanych z GW UW SLD czy PO jestem faszystą, antyeuropejczykiem, antyrosyjski i antysemitą, a dla środowisk GP PIS czy RM jestem prorosyjskim żydem, antypatriotą. Szkoda ,że nie jest na odwrót”.
Nie zgadzanie się z jego poglądami PRYWATNYMI to jedno ale uporczywość i niezmienność w głoszonych poglądach to drugie i takim poszczycić może się naprawdę niewielu. Korwin tak jak mówi teraz tak będzie mówił zawsze, zresztą zgodnie z zasadą ,że to wyborcy muszą chcieć żeby On był przy władzy a nie ,żeby to on podlizywał się L*dowi jak to sam pisze. W takiej formie KNP jedynie co może to balansować na granicy 5-8% nic więcej. Natomiast warto zwrócić uwagę ,że przy ekscentrycznym JKM wizerunek będą budować młodzi. Może już tacy co czasem i w język się ugryzą i nie chlapną czegoś głupiego i tacy co czasem wstrzymają się itd. ale dalej będą wierni ideałom JKM i KNP. A pamiętać należy ,że sam ma już 72lata. Wybory za rok to prawdopodobnie będą ostatnie a następcy na razie nie widać.
|