bonawentura napisał(a):

Lewi obrońcy - 1. liga:
1. Adam Mojta (Sandecja Nowy Sącz) - 27 lat, 23 spotkania, 5 bramek, 6 asyst - kończy mu się kontrakt.
2. Alexis Norambuena (GKS Bełchatów) - 30 lat, 7 spotkań, 0 bramek, 0 asyst - kończy mu się kontrakt.
3. Patrik Mraz (Górnik Łęczna) - 27 lat, 19 spotkań, 0 bramek, 3 asysty - kończy mu się kontrakt.
4. Rafał Grzelak (Dolcan Ząbki) - 25 lat, 22 spotkania, 3 bramki, 1 asysta - kończy mu się kontrakt.
5. Mariusz Zasada (Miedź Legnica) - 31 lat, 21 spotkań, 0 bramek, 2 asysty- kończy mu się kontrakt (?!).
Wszystkie dane z transfermarkta - przypuszczam, że na chwilę obecną wszyscy Ci piłkarze przyszliby grać dla Wisły bez większych problemów za niewielkie pieniądze. Najlepiej w sumie prezentuje się Adam Mojta. Nim nasi włodarze powinni się zainteresować i zakontraktować jako priorytet na przyszły sezon. Z pewnością lepiej poradziłby sobie na lewej obronie niż Piotrek Brożek.
|
Adam Mojta z Sandecji zdobył już 7 bramek i zaliczył 6 asyst. Weźmy gościa. Jest całkiem przyzwoity, a z pewnością tańszy w utrzymaniu. Jak nie będzie dobrze grał, to najwyżej sprowadzi się jeszcze kogoś w trakcie sezonu.