Wyświetl pojedynczy post
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2014, 12:32
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Kroq , nic dodać nic ująć , cyfry trochę za duże , mam wrażenie że jest większa trochę armia " naiwniaków", tych nie zrozumie chyba nikt? ten przekłamany remis , to porażka rudego , on o tym wie ,zobacz wyniki sprzed pięciu lat, jest pewne że porażka samorządowa i parlamentarna stanie się faktem, pytanie brzmi ? w jakich rozmiarach/
Wydaje mi się ,że w wyborach samorządowych trochę inne prawa działają. Prezydenckie a już w szczególności parlamentarne to są takie bardziej bym powiedział „partyjne” a tu jednak głosuje się głównie na ludzi. Partia często schodzi na dalszy plan. Według mnie wyniki naprawdę mogą być zgoła inne od tych niedzielnych. Prawdopodobnie PSL i SLD trochę do góry ze względu na te lokalne struktury natomiast PIS i PO podejrzewam ,że na podobnym poziomie co teraz. Natomiast KNP w dół i to pewnie poniżej 4-5%. Zwycięstwo PIS i to zdecydowane przewiduję dopiero na jesień 2015 pewnie nawet zgarną podwójną pulę. Choć gdyby udało się wygrać PIS teraz i trochę PSL i SLD od lokalnych władz odsunąć to o zwycięstwo (chyba nie uniknione) w 2015 dla PIS było by łatwiejsze. A trzeba wiedzieć ,że rozkruszenie struktur PSL może spowodować odejście w niebyt tej partii. Zobaczymy jak zachowa się poparcie KNP bo wybory samorządowe to będzie najtrudniejszy test a to jest chyba jedyny kandydat do ustanowienia ewentualnej większości i do współrządzenia dla PIS.

Właśnie przeczytałem główną na TVN24 i widzę jak ból na JKM jest wielki – nazywają wyborców Korwina „gimboprawicą” czy chorobą dziecięcą bądź nawołują do odebrania dzieciom dowodów. Ja tylko czekam na kolejne artykuły ,że to wybryk ,że to od Palikota przeszli (choć poglądy na dwóch różnych krańcach, u jednego stałe a u drugiego jak chorągiewka) , że to obciach. Ból wśród lewaków tym większy ,że „z tym” muszą żyć i z nimi debatować na wizji.