Wyświetl pojedynczy post
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.05.2014, 17:03
To, że jak PO prowadziło z PiSem 32-31 to"eurowybory wygrywa PO ...", a jak okazało się, że PiS prowadzi takim samym wynikiem z PO to dodano "PiS nieznacznie przed PO" oraz że remis w mandatach, tak aby uniknąć słów "porażka/przegrywa PO" oraz "zwycięstwo PiSu" ...

Zarzeczny z dziś :
Cytat:
Chyba były wybory. Ja, jak zwykle za PiS, bo… nie mogłem dać głosu na Korwina, on na Śląsku. Czemu? Otóż on, poza tym ze sprawia i zapewne słusznie wrażenie wariata, uczyć może odwrotnego patrzenia na rzeczywistość. To znaczy jak ziemia wydaje się płaska, to może jednak jest kulista i da się chodzić do góry nogami. Że jak ktoś bicie dzieci uważa za wyrządzanie im krzywdy, może jednak wyrządza się im przysługę ratując przed różnymi głupotami? Nie warto z Korwina brać dosłownie żadnego poglądu, czasem to są przechwałki albo szydera, ale sposób patrzenia – absolutnie uczący zdejmowania z oczu klapek. Pracowałem dla niego i pisałem, że to bankrut z dziurawymi kieszeniami – a on to drukował, cenił wolność słowa. A łomot dostawałem tydzień później.

Ludzie w Polsce nie zdają sobie nawet sprawy z własnych praw. Niedawno kupiłem przyjaciółce… konstytucję, za 4 złote i 20 groszy. A po co? – nie kryła zdziwienia. A poczytaj sobie, czy jest tam napisane że nie można wyrażać własnych poglądów, choćby głupich? Czy jest zakaz picia piwa? Czy ustawodawca zabronił spania do południa? Nie? No to weź się przymknij.

I się przymknęła, a Konstytucja leży, ona jeszcze na bardzo wiele rzeczy nam pozwala, których sami sobie odmawiamy. Na przykład nie zabrania piłkarzom dryblingu. Albo strzałów z dystansu. A oni tego nie robią! Zazwyczaj wskutek umowy z jakimś idiotą trenerem. Bo stracą piłkę. Ha, przecież i tak każda akcja kończy się stratą piłki (zdobycie gola też jest jej stratą!), to dlaczego meczu nie upiększyć kiwką, lufą w okno, spojeniem? Przepiękny był mecz sprzed tygodnia Górnika z Legią, gdy piłkarze jakby się umówili i przez godzinę robili to co na co dzień jest zabronione – oczu nie można było oderwać. Szkoda, że to raz w roku, ale może Legia z Lechem dadzą show za tydzień, w prezencie na Dzień Dziecka?
http://www.weszlo.com/news/19938-Jak...AWEL_ZARZECZNY