Wyświetl pojedynczy post
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.05.2014, 11:00
szprotson napisał(a):Wyświetl post
A właśnie że jest sens.
Czym różni się 24 letni Jankowski od 24 letniego Boguskiego? To że Boguś nie "nadaje" sie wg. Ciebie do uprawiania sportu nie jest winą jego a winą kontuzji spowodowanej wejściem Borysiuka.A że później się posypało....każdy mądry lekarz mówi że jak raz się otworzy nogę to potem ona już zostaje na zawsze otwarta.
Póki co odpukać Jankowski piłkarz Ruchu tych kontuzji ma mało.
Ale czyto piłkarsko pytałee, przecież to logiczne w końcu temat to piłka nożna.
Boguś jak przychodził do Wisły był napastnikiem (w debiucie przewrotka chyba przeciwko Gks B.) a teraz jest pomocnikiem, bo nie wiadomo gdzie ma grać. Jankowski na początku też był napastnikiem a teraz juz rzucany był po skrzydłach. Jankowskie jest wyzszy o 7 cm czy jakoś tak, ale poruszaniem po boisku, zmysłem do gry kombinacyjnej i ogólnie zachowaniem na placy przypomina mi Rafała. To nie jest chłop który ma jaj Paixao zakodowane ze ma strzelić bramkę! Skoro wg fanfana nie ma sensu porówynywać piłkarzy to znaczy ze różnic jest masakrycznie dużó, mógłbyś je wymienić? Tyle wymień mi te które mają znaczenia na placu gry a nie w szpitalu czy Zusie.P.s. I nie wiesz tego czy jak Jankowskie bedzie miał 3 dyszi na karku to nie będzie szklanym człowkiem jak Dawid Nowak.
Obaj jak dla mnie to zawodnicy z cyklu z braku laku zagra w ataku.Ani to pomocnik, ani skrzydłowy ani napastnik, i jeśli Jankowski przyjdzie za Brożka, uznam to za ....a katastrofę
Jeśli chodzi o typ piłkarza to może nie różnią się tak bardzo poza tym że Jankowski jest silniejszy , lepiej gra głową i na 9 lepiej się nadaje niż Boguski a Rafał z drugiej strony lepiej czuje się w grze kombinacyjnej o ile jest w formie . Jednak Rafał już nie ma 24 lata , czas leci nieubłaganie , też za Jego ciągłe urazy nie winiłbym Borysiuka , tutaj większą rolę odgrywa bardziej organizm piłkarza niż ten faul sprzed około 3 lat . Oczywiście Rafałowi życzę wszystkiego najlepszego , żeby jeszcze pomógł Wiśle i pokopał piłkę przez parę ładnych lat ale trzeba też być realistą . Boguski co jakiś czas wraca do treningów ( często te powroty się przeciągają ) i po jakimś czasie te mięśnie po prostu nie wytrzymują obciążeń przez co nie może przygotować optymalnej formy , te czucie piłki nie może wrócić , pewność siebie na boisku również .
Oczywiście też mam nadzieję ,że jak Jankowski przyjdzie to nie jako następca Brożka tylko zwiększenie rywalizacji w ofensywie .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 23.05.2014 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując