domin_czyzyny napisał(a):

wie zdecydowanie więcej, niż Ci się wydaje. Bądź sobie kim chcesz, mi nic do tego...
Jest szansa na dobry biznes z Chrapkiem. To pokazuje, że warto inwestować w młodych zdolnych polskich pilkarzy. Chrapek grał w miarę dobrze w lidze, bez rewelacji, ale jest młody i może pójdzie do Catanii za 1,4 mln euro. Ile to młodych polskich piłkarzy od 10 lat straciliśmy, wszystko przez błedy zarządzających klubem.
Ile tracimy kasy na dniu meczowym. Ile Wisła straci kasy na nowym sezonie jak kilka tysięcy Kibiców nie kupi karnetu, a Ci tzw. sympatycy nie dopiszą.
|
Wiem, że jesteśmy nad przepaścią finansową, ale jak dla mnie kwota 1,5 mln euro to i tak niewiele, patrząc na potencjał Chrapka. Ale cóż jesteśmy w takiej sytuacji, że pewnie dostaniemy ze 100-200 tysięcy euro za Sarkiego i z 1,5 mln euro za Chrapka i załatamy lekko dziurę w budżecie na jeden rok. Tylko czy tak to powinno wyglądać.
raindog napisał(a):

Przy założeniu, że C jest zawsze pełny, nikt tam nie kupuje karnetów i ulgowych, w skali roku wychodzi ok. 2 mln. złotych (dokładnie 2,2 mln - 19 x 20 x 5800). Realistycznie pewnie jest trochę ponad połowę z tego. Do tego dochodzi brak kasy za kiełbaski i ew. opłaty za kary. Zamknięcie stadionu przy 10 000 ludzi i średniej cenie za bilet - to strata 200 tys. zł + brak sprzedaży kiełbasek + pamiątek itp. ...stąd strajk nie jest katastrofą pod względem finansowym. Byłoby inaczej, gdyby strajkował cały E lub A i H. Inna sprawa, że te pieniądze by się przydały.
Ogólnie rzecz biorąc, gdyby po derbach zamknięto cały stadion na dwa mecze, zarobki z C w skali roku nie byłoby większe niż 500 tys. zł. Nie jest to mało - byłoby prawie na roczny kontrakt dla Małeckiego - ale nie jest też dużo.
|
Po pierwsze zobacz sobie kiedy ostatni raz klub płacił jakieś większe kary przez kibiców, do czasów meczu z żydkami.
Po drugie, Ty naprawdę żyjesz w takim zakłamaniu, patrząc na 3-4 tysiące ludzi na stadionie, że twierdzisz dalej, że tylko C strajkuje?
Po trzecie nie wiem o jakiej sprzedaży pamiątek Ty mówisz? O tym co znajduje się w budce pod stadionem? OK fajnie, że jest, że ktoś się tym zajmuje, ale myślisz, że takie coś generuje jakieś większe przychody? Stawiam kratę piwa, że większy obrót mają sklepy R22 i SK.