Gwiaździsty napisał(a):

Palikot napisał:
Tak samo pewnie myślał Korwin jak podpisywał cyrograf z Tuskiem Niesamowita synergia z mózgiem wodza.
|
Ale dalej nie odpowiadasz na zarzut, który ci został wytoczony: Jak to jest że w 2010 poparł Jarka w wyborach?

Co to znaczy podpisał cyrograf? Zrzekł się swoich poglądów?

Polityka to interesy w tamtym okresie ich były zbieżne, teraz nie są więc co cię dziwi? Ja nie patrze w przeciwieństwie do ciebie fanatycznie na partie polityczne jak na kluby piłkarskie

Jak mogę patrzeć fanatycznie i ufać komuś bezgranicznie, wiedząc, że ktoś ma interes być na górze. Dbam o swój

Mam interes by głosować na KNP więc głosuje. Jak mi podpadną, to zagłosuje na innych. PROSTE LOGICZNE
Cytat:
|
Ale za to można ich wykorzystać do noszenia ulotek itp. Takie mięso armatnie. Zapewne wiesz o tym dobrze.
|
Raz podaj taki przykład. Dwa. Nawet jeśli Lepsze to, niż wykorzystywanie protestujących rodzin niepełnosprawnych i słowa pfu.Palikota, który stwierdził, że to była niesamowita okazja rozpocząć kampanię wyborczą. Lepsze to, niż Jaro i Donio w gumiokach na wałach robiących show, gdy ludziom woda się do domów wlewa.
Cytat:
|
I niby wierzysz, ze to Korwin Ci to zapewni ? he, he, he. Jakbyś był jego synem to przynajmnie by Cie wpisał na listę do europarlamentu.
|
To czy on zniesie większość podatków, i usunie większość szkodliwego prawa, jest bardzo prawdopodobne. Oczywiście nie ma pewności w 100%, kto wierzy w coś na 100% to jest po prostu głupi ale:
Dla mnie o wiele bardziej wiarygodni są ludzie, którzy:
1) Nie zmieniają poglądów, osadzonych na wartościach, dzięki czemu są spójne, logiczne.
Chcącemu nie dzieje się krzywda, każdy jest kowalem własnego losu, kto nie pracuje niech nie je, nie da się zastosować w obecnym socjalnym systemie.
2) Nawet jeśli zmieniają ugrupowania, wchodzą w koalicję, to trzymają się twardo swoich poglądów osadzonych na wartościach, dlatego dla mnie nie ma znaczenia, że raz startowali z list PO raz z PIsu, raz popierali tych raz tamtych, do póki, są lojalni wobec wartości jakie wyznają. Wtedy widzę przynajmniej, że ineres jest szerszy, że szanują ludzi którzy na nich głosują. Tutaj jest dobry przykład Wiplera, który był w Pisie a nigdy nie zagłosować za podniesieniem podatków!
A jak szanuje ciebie Jarek, który niby opowiada się za suwerennością Polski, a negocjuje traktat lizboński, jego brat podpisuje a między czasie opowiada się za silną armią europejską? Przecież to jest anakolut! Brak związku logicznego? Jak się ma do tego ustawa 1066?
Drugi przykład: Jak szanuje wyborcę PO, które: w 2001 było liberalne gospodarczo, że nawet JKM z nimi chciał współpracować, w 2007 było liberalne, nagle po katastrofie Smoleńskiej stało się socjalistyczne? Już pomijając, że społeczeństwo samo siebie nie szanuje? Te kłamstwa o podatkach? Te kłamstwa o 4 razy tak! To jest niewyobrażalne!