fanfan napisał(a):

|
Nie ma sensu porównywać ich piłkarsko skoro Boguski już nie nadaje się do uprawiania tego sportu . Gość cały czas jest niedostępny z powodu kłopotów zdrowotnych , jesienią grał ale cały czas chuchało się na niego i dmuchało a z czasem i tak się rozsypał . Na wiosnę doznał kontuzji która początkowo miała go wykluczyć na około 3 tygodnie a wyleciał na całą rundę - i to nie pierwszy taki przypadek przecież . Ktoś liczy jeszcze ,że Boguski od nowego sezonu będzie realnym wzmocnieniem tej drużyny? Nawet jeśli zagra kilka meczów to po pewnym czasie Jego organizm powie po prostu stop tak samo jak powiedział w tym sezonie więc jakieś porównywanie Boguskiego z Jankowskim nie ma kompletnego sensu bo ten drugi przynajmniej ma zdrowie do sportu wyczynowego .
|
A właśnie że jest sens.
Czym różni się 24 letni Jankowski od 24 letniego Boguskiego? To że Boguś nie "nadaje" sie wg. Ciebie do uprawiania sportu nie jest winą jego a winą kontuzji spowodowanej wejściem Borysiuka.A że później się posypało....każdy mądry lekarz mówi że jak raz się otworzy nogę to potem ona już zostaje na zawsze otwarta.
Póki co odpukać Jankowski piłkarz Ruchu tych kontuzji ma mało.
Ale czyto piłkarsko pytałee, przecież to logiczne w końcu temat to piłka nożna.
Boguś jak przychodził do Wisły był napastnikiem (w debiucie przewrotka chyba przeciwko Gks B.) a teraz jest pomocnikiem, bo nie wiadomo gdzie ma grać. Jankowski na początku też był napastnikiem a teraz juz rzucany był po skrzydłach. Jankowskie jest wyzszy o 7 cm czy jakoś tak, ale poruszaniem po boisku, zmysłem do gry kombinacyjnej i ogólnie zachowaniem na placy przypomina mi Rafała. To nie jest chłop który ma jaj Paixao zakodowane ze ma strzelić bramkę! Skoro wg fanfana nie ma sensu porówynywać piłkarzy to znaczy ze różnic jest masakrycznie dużó, mógłbyś je wymienić? Tyle wymień mi te które mają znaczenia na placu gry a nie w szpitalu czy Zusie.P.s. I nie wiesz tego czy jak Jankowskie bedzie miał 3 dyszi na karku to nie będzie szklanym człowkiem jak Dawid Nowak.
Obaj jak dla mnie to zawodnicy z cyklu z braku laku zagra w ataku.Ani to pomocnik, ani skrzydłowy ani napastnik, i jeśli Jankowski przyjdzie za Brożka, uznam to za ....a katastrofę