rav napisał(a):

Cóż...
Bez względu na to co wynegocjujecie, zapisujcie sobie dokładnie warunki oraz godzinę telefonu, nazwisko konsultanta również. Pomoże przy reklamacjach.
Kolejne przedłużenie umowy i kolejny wałek: miało być 84,90 przez pierwsze 7 miesięcy, rachunek przyszedł na 99,90.
Bo dekoder miał być za 5 zł/m-c a na rachunku jest 20.
Nauczyli się jednego - reklamację przyjmują telefonicznie. Jedyne 33 minut rozmowy.
|
Witam
zgadzam się z tym co powyżej zacytowałem. W moim przypadku NC+: Miałem mieć na rachunku 69.90, nagle wyszło 89,90, dzwonie i się dowiedziałem, że Pani konsultantka nie zaznaczyła mi opcji multiroom za zero i dlatego taka kwota. Sprawa załatwiona.
Teraz jeszcze lepszy wątek i jeżeli ktoś ma doświadczenie w tym temacie to proszę o informację czy sprawa jest do wygrania.
W skrócie: ta sama konsultantka zapewniała mnie, że będę miał przy tym pakiecie TVP Kraków

i co się stało? nie mam (ja nie byłem zaskoczony, bo znam troszkę realia technologiczne

)
Zgłaszam reklamację, oczywiście jak to rav napisał - telefonicznie i czekam na odpowiedź. i dostałem coś takiego:
"Odpowiadając na zgłoszenie uprzejmie informuję, że podczas rozmowy tel z 7 kwietnia dotyczącej skorzystania z oferty nc+, został Pan poinformowany, że pozycje regionalne są to FTA (kanały wolnego dostępu) i w wybranej pozycji będzie Pan posiadać do nich dostęp.
Przepraszam za błędnie przekazaną informację.
(...) (wyjaśnienie, że tylko tvp w-wa i że TVP Kraków tylko przez DVB-T)...
Powyższe wyjaśnienia nie stanowią podstaw do anulacji kontraktu
Jak myślicie, sprawa do wygrania? A jak tak to co mogę zyskać? (ogólnie to nie chodzi mi o zysk, tylko, żeby i, trochę pewności siebie utrzeć). Do winy się przyznali, ja mogę twierdzić, że wezmę pakiet tylko i wyłącznie jak będzie TVP Kraków. Czy w ogóle mogą z góry pisać, że nie można anulować umowy?
Z góry dzięki za jakąś informację, sugestię itp