Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2014, 07:34
Inny cytat:
Cytat:
26 września 2013 roku Prezydent Obama powołał Komitet Wykonawczy Partnerstwa Zaawansowanych Technologii Przemysłowych (Advanced Manufacturing Partnership Steering Committee 2.0), którego zadaniem jest przygotowanie strategii rozwoju wysokich technologii w najważniejszych dziedzinach przemysłu amerykańskiego, w drodze zacieśnienia współpracy między przemysłem, ośrodkami badawczo-naukowymi oraz związkami zawodowymi.

Do Komitetu Wykonawczego zostało zaproszonych kilkanaście najważniejszych amerykańskich firm przemysłowych, takich jak Northrop, Grumman, Honeywell, Alcoa, Dow Chemical, Siemens oraz kilka uczelni, w tym Berkeley, Georgia Tech, MIT, jak również moja uczelnia, Uniwersytet Akron. Do wzięcia udziału w pracach Komitetu Wykonawczego z mojej uczelni zostało zaproszonych trzech profesorów. Przyznam, że czuję się zaszczycony, iż znalazłem się w tej grupie, szczególnie, że zostałem poproszony o konsultację w zespole opracowującym strategię rozwoju w dwóch tematach: w dziedzinie analizy wielkich modeli i wizualizacji danych (Big Data, Analytics & Visualization) oraz w dziedzinie obliczeń i symulacji komputerowych najbardziej zaawansowanych technologii (High Performance Computing).
Widocznie w rządzie USA też są "smoleńskie oszołomy" - który ufają ekspertom"od puszek i parówek".
To, że sprawa zostanie wyjasniona pozostaje kwestią czasu. Tylko musi nastąpić nowe otwarcie oraz nowi ludzie, którzy będą chcieli tą sprawę wkońcu rozwiązać.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 21.05.2014 o godz. 07:51.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując