Matejas_ napisał(a):

Tak naprawdę moim zdaniem wina jest po stronie właściciela, który napalił się jak przysłowiowy szczerbaty na suchary. Nie od dziś wiadomo, że jego marzeniem jest LM i naglę zmieniono politykę prowadzenia klubu pod ten cel. Doprowadziło to do tego, że zyski zaczęły przewyższać koszty, doszły do tego problemy TF Kable i zaczął się robić gnój. Zatrudniono Bednarza tylko po to aby ciął koszty na maksa, ale jak klub wyjdzie na prostą zawsze będzie okazja do tego by go zwolnić bo ma za mało włosów, albo jest legionistą. Ja i tak się dziwie, że jakoś wiąże koniec z końcem bo jak to mówią "jak się nie ma miedzi to się na dupie siedzi". Testy są wynikiem braku kasy, brak kasy jest wynikiem zadłużenia, zadłużenie jest wynikiem problemów sponsora, pozyskanie sponsora zewnętrznego widzę w braku wyników, brak wyników jest spowodowany brakiem kasy... i tu jak mówił Stachu Tym Zofii Merle "koło się zamyka". Ważne by wyjść z tej pętli... jedno jest pewne, Cupiał nigdy inteligentem nie był i otacza się niewłaściwymi ludźmi, którzy albo mu namącą w głowie, albo poprostu mają na niego jakieś haki... od Zdzicha zaczynając, na Krystianie kończąc.
.
|
Bednarza zatrudniono gdyz kolesiuje sie z Rogalą a nie dlatego że sytuacja wymagała ostrych cięć w klubie. Kto o zdrowych zmysłach powierzylł by takiemu noname=owi bez doświadczenia, misję ratowania klubu?
Nie wiem ile on klubów wyciągnoł do góry za uszy, lub ilu cięciami zminimalizował koszta...i w sumie gówno mnie to obchodzi prawde ,mówiąc. Niestety ale Nasza obecna sytuacja mówi wszystko.
A jeśli jedynym pomysłem na funkcjonowanie klubu, są tylko i wyłącznie cięcia oraz minimalne wydatki kosztem jakości, to muszę się z tobą zgodzic.I tez się dziwię, że jeszcze da się to wiązać w dwa końce.
Nie wiem w jaki sposób kiedyś mamy z taką polityką wyjść na zero. Obecnie trudno coś zakładać z góry a kazda niespodzianka kończy sie tarapatami finansowymi.