Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.05.2014, 08:54
Kroq napisał(a):Wyświetl post
To ,że w chwili obecnej ewentualny rozbiór jest nie realny to wiemy ,ale dlaczego nie skorzystać i nie spróbować zbudować jakiś podwalin pod tego typu przypadek gdyby w przyszłości nadarzyła się taka okazja. Jeżeli to jest korzystne dla naszego kraju to tak należy robić. Jak tego dokonać, albo jak spróbować tego dokonać pisałem kilka razy parę stron wcześniej pisał też o tym Arapaho zresztą zgodnie z tym tyle ,że na gruncie węgierskim zaczął działać Orban. 90% Polaków szczerze nienawidzi ruskich w tym ja, ,ale to nie może być powodem ani wyznacznikiem prowadzenia polityki zagranicznej kraju. Kierujmy się interesem a nie jakimiś sentymentami. A po tej zadymie na Ukrainie to albo będziemy graniczyć z Rosją albo z proniemiecką nacjonalistyczna Ukrainą. TO jest rozsądne? To jest ta wspaniała geopolityka? Emj10 dlaczego uważasz ,że mam dziwne podejście do geopolityki skoro tak postępowały wszystkie kraje przez ostanie przynajmniej 4000 lat? Tak na boku to właśnie Żmudzini dogadali się z Gazpromem na obniżkę o 20% cen gazu równocześnie stacjonują u nich jakieś NATO-wskie myśliwce.
Człowieku, patrz sie lepiej, żeby Niemcy i Rosja nie dokonały na nas niebawem V rozbioru Polski, a nie nakłaniaj nas do najeżdżania innego państwa, który w tym momencie swojej historii jest w nieszczególnym położeniu. Tym bardziej, ze ludnnośc na tych terenach (niby do przyłaczenia) nie pała do nas szczególną sympatią.
Odpowiedz cytując