Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2014, 23:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Tobą w 100%, tylko obecna sytuacja pokazuje, że jest to niemożliwe, gdyż niektórym nie tyle chodzi o kibicowanie w sensie powszechnym, co walkę o wpływy.
Przepraszam za usunięcie swojego posta - po prostu myślałem, że na tym forum mogłoby to zostać źle odebrane. Dla mnie ten bojkot osobiście bardzo mocno od samego początku śmierdzi. To, że jest to jakaś wredna manipulacja świadczy odwoływanie do wyższych wartości, typu honor, godność etc. Nikt nie odwołuje się do danych, olbrzymiego bieżącego długu, który Wisła musi spłacić, żeby wyjść na prostą, tylko do przywiązania do barw. Skoro to przywiązanie dla barw jest takie ważne, to moim zdaniem ten, który jest prawdziwym kibicem powinien zawiesić szalik na szyi, kupić bilet, zachęcić tylu znajomych ile się da i zapierdalać na stadion kibicując swojej drużynie, zdzierając gardło do ostatniej minuty, a nie .......ić o jakimś bojkocie. Wisła Kraków to nie Bednarz. Wisła Kraków to Wisła Kraków.

wolfy napisał(a):Wyświetl post

Miałem Cię olewać, bo jesteś żałosny, ale mnie zirytowałeś.

Honor to nie jest frazes. Jeżeli łysa pała rodem z klubu nauki jazdy szmaci kibiców Wisły, to naturalnym jest że większość nie puści tego płazem. Te 400 zakazów to było splunięcie w twarz. Nikt normalny nie będzie tego tolerował.
Właśnie tym honorem wycieracie sobie ostatnio "gębę". Taką w sensie iście gombrowiczowskim. Czyż nie przypadkiem Ci, którzy najgłośniej krzyczą "honor", zachowują się ostatnio najmniej honorowo? Niech każdy z osobna, a nie pospołem odpowie sobie na to pytanie.

I właśnie irytacja co do jednego zdania pogłębia moje przekonanie, że częścią ludzi na tym forum można bardzo łatwo manipulować.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 09.05.2014 o godz. 23:58.
Odpowiedz cytując