emj10 napisał(a):

Można doczytać, że wyskoczył przez okno i został znaleziony przed blokiem na Saskiej Kępie. Szkoda człowieka, bo zaliczał się do wąskiego grona PRL-owskich działaczy, którzy nie szli w ciemno za socjalistyczną doktryną, a próbowali zmienić choć odrobinę ten kraj na lepsze.
Jeszcze nie doczytałem tego fragmentu o "radiomaryjowcach", czy o Pruszkowie, który nie wiem skąd się wziął. Ciekawe skąd Twoi "radiomaryjowcy" orientują się jak wygląda sytuacja w małej gminie pod Warszawą? Chyba nawet nie chcę wiedzieć, bo mnie to zupełnie nie interesuje 
Natomiast doskonale się orientuję jak wyglądają podziały polityczne w mojej rodzinnej gminie od mniej więcej kilkunastu lat (świadomie od 10-12 lat, bo mniej więcej w 2003-2004 działałem już mniej młodzieżowo) i zapewniam Ciebie, że dawni LPR-owcy, czy "radiomaryjowcy" jak ich nazywam są w opozycji do frakcji PiS-u, która niepodzielnie od 4 lat robi porządek w mieście.
Choćby wrzucę jeden z ostatnich numerów lokalnej gazetki Patria, której naczelny jest gorącym orędownikiem budowy pomnika Lecha Kaczyńskiego, a zarazem miesza z błotem PiS, który uskutecznia destrukcję w mieście. Strona 8.
http://gazetapatria.pl/partia_drukow...tria_nr032.pdf
PS. Co do Sasina nie potrzebna jest prokuratura, a wybory. Chwilowo prokuratura zajęła się wołomińskim SKOK-iem, a inne służby analizują sprawy milionowej "łapówki" za odpowiednie zmiany w planie miejscowym oraz rodzinne interesy byłego przewodniczącego rady miejskiej, po którego dymisji rozleciała się pisowska koalicja. Poczekamy, spokojnie
|
Za przeproszeniem pierdzielisz trzy po trzy. Napisałeś :
" a opozycja od lewa do prawa włącznie z Radiem Maryja nie pozostawia na nim suchej nitki". To spytałem kilku sluchaczy i nikt nic takiego nie słyszał. Widać jesteś bardziej na bieżaco ,śledzisz audycje i wypowedzi ojca dyrektora.
Dalej co do Sasina- to jeśli prokuratura jest niepotrzebna to nie mieszaj gościa z blotem bo Twoje wypowiedzi cuchną partyjniackimi rozliczeniami na kilometr. Zajmij się może miliardowymi wałkami przy cyfryzacji i tym kto brał kasę a kto tuszowal sprawy, a może miliardowymi walkami w MON a jak nie to dealami na stacjach benzynowych i cmentarzach Zbycha i Rycha- do wyboru do koloru.A ty coś insynuujesz tak że nie dokońca wiadomo o co Ci chodzi z rzekomym wyprowadzaniem kasy z budżetu Pruszkowa , po czym piszesz że macza w tym palce Skok z Wołomina a Sasina będą rozliczac wyborcy.
Poza tym przynajmniej ja nigdy nie twierdziłem że w PiS nie ma cwaniaków i kombinatorow którzy sie podpinają pod partie dla swoich korzyści. Podkreślam nieraz że tacy sa w każdej parti i należy ich tępić a od tego powinna być prokuratura. Tyle że dostrzegam różnicę w skali pomiędzy partiami w takich działaniach, dostrzegam różnicę w kierunkach działań partii na najprostszym możliwym odniesieniu do działan propolskich czy jawnie antypolskich czy też próby rozliczeń rożnych typów którzy trafiają pod strzechy partyjne (z jednej strony Lipiec czy Lepper z drugiej Drzewiecki,Jakubowska czy Sawicka)