Wyświetl pojedynczy post
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2014, 15:44
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Mi z kolei ciężko zrozumieć jak ktoś może marnować głos na partie które albo na (90%) nie wejdą do Sejmu, albo (10%) wejdą (KNP) i dostaną 10-15 posłów którzy co najwyżej bedą mogli wprowadzić trochę śmiechu niż reformy- jeśliby wogóle chcieli bo tego nikt nie wie co zrobią.Chyba że uważasz że tych góra kilkunastu posłów KNP będzie mogło- nawet jeśli - coś zrobić. A tymczasem takie osoby zafundują nam - poprzez podzielone głosy prawicy - kolejne 4 lata rządów PO i PSL +może SLD - dokońca zniszczoną edukację , seksualizację dzieci, dalszą wyprzedaż resztek majatku narodowego ,kolejne etapy walki z Kościołem ,sprzedaż ziem niemiaszkom, dalszą demoblizację armii, kolejne "intergracje" i oddawanie praw UE, pewnie euro za niedługo i swobodne,dostatnie życie do końca swoich dni przez Kiszczaka,Jaruzela,Kanie i innych UBeków,SBekow, WSIowców etc. Dalej czekajcie na księcia na białym koniu który Wam obieca gruszki na wierzbie a komuchy tylko zacierają ręcę patrząc na wiecznie podzieloną prawicę. W pewnym momencie na tyle prawo będzie oddane w ręce Brukseli, edukacja tak skonstruowana, kraj tak zadłużony , a armia tak zdegenerowana że nic nie da wygrana za lat 15 ście nawet większoscią konstytucyjną- bo reformy które musiałyby być wtedy wprowadzone będą na tyle drastyczne że wymusiłyby protesty które zmiotłyby każdy rząd.Więc nikt sie tego wtedy nie podejmie i będziemy tak trwac dopóki nie zrobią nam Ukrainy.
Super perspektywa. No ale będzie satysfakcja że nie zaglosowałeś na tego "złego" Kaczora.
A teraz uwaga - zdajesz sobie sprawę, że to nie są wybory do Sejmu, tylko do Brukseli, a te rządzą się zupełnie innymi prawami? I w tym parlamencie PiS nawet jak wygra, i to miażdżąca przewagą, to też nie będzie miał nic do gadania, bo jest w relatywnie małej frakcji?
Dla mnie te wybory to jedynie próba sił. Zagłosuję na tego Korwina, bo chętnie zobaczę miny zagranicznego lewactwa, gdy będzie opowiadał swoje historie o Hitlerze i inne, które my już znamy na pamięć, a dla parlamentarzystów z zachodu będzie to niezły szok kulturowy. No i nie mogę się doczekać płaczów Wyborczej o wstydzie i hańbie, jaką nam Korwin przynosi w europarlamencie.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!