Arapaho napisał(a):

Mi z kolei ciężko zrozumieć jak ktoś może marnować głos na partie które albo na (90%) nie wejdą do Sejmu, albo (10%) wejdą (KNP) i dostaną 10-15 posłów którzy co najwyżej bedą mogli wprowadzić trochę śmiechu niż reformy- jeśliby wogóle chcieli bo tego nikt nie wie co zrobią.Chyba że uważasz że tych góra kilkunastu posłów KNP będzie mogło- nawet jeśli - coś zrobić. A tymczasem takie osoby zafundują nam - poprzez podzielone głosy prawicy - kolejne 4 lata rządów PO i PSL +może SLD - dokońca zniszczoną edukację , seksualizację dzieci, dalszą wyprzedaż resztek majatku narodowego ,kolejne etapy walki z Kościołem ,sprzedaż ziem niemiaszkom, dalszą demoblizację armii, kolejne "intergracje" i oddawanie praw UE, pewnie euro za niedługo i swobodne,dostatnie życie do końca swoich dni przez Kiszczaka,Jaruzela,Kanie i innych UBeków,SBekow, WSIowców etc. Dalej czekajcie na księcia na białym koniu który Wam obieca gruszki na wierzbie a komuchy tylko zacierają ręcę patrząc na wiecznie podzieloną prawicę. W pewnym momencie na tyle prawo będzie oddane w ręce Brukseli, edukacja tak skonstruowana, kraj tak zadłużony , a armia tak zdegenerowana że nic nie da wygrana za lat 15 ście nawet większoscią konstytucyjną- bo reformy które musiałyby być wtedy wprowadzone będą na tyle drastyczne że wymusiłyby protesty które zmiotłyby każdy rząd.Więc nikt sie tego wtedy nie podejmie i będziemy tak trwac dopóki nie zrobią nam Ukrainy.
Super perspektywa. No ale będzie satysfakcja że nie zaglosowałeś na tego "złego" Kaczora.
|
Jakieś przesłanki na to,że P.Kaczyński jest prawicą oprócz tego ,że sam się tak określa ? Jeżeli już dokonujemy podziału na osi prawica- lewica ( według niektórych jest już niezasadne takie uproszczenie) , to PIS na pewno nie jest partią prawicową. Opieram się w 100% na programie.
Żeby była jasność - wolę tych ,którzy głosują na PIS z prostego powodu . PIS mniej kradnie i bardziej odpowiada mi światopoglądowo, ale fakt jest taki ,że jest to partia bazująca głównie na obietnicach socjalnych.
W tych wyborach (europejskich) tylko Korwin lub Gowin, tym bardziej ,że przy małej frekwencji obydwie partie mają szansę się dostać.
P.S Oczywiście w wyborach parlamentarnych liczę na szeroką koalicję prawicową ( KNP, PRJG, Ruch Narodowy) i rozbicie tego monopolu wielkiej czwórki.