Wyświetl pojedynczy post
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2014, 13:20
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Mi z kolei ciężko zrozumieć jak ktoś może marnować głos na partie które albo na (90%) nie wejdą do Sejmu, albo (10%) wejdą (KNP) i dostaną 10-15 posłów którzy co najwyżej bedą mogli wprowadzić trochę śmiechu niż reformy- jeśliby wogóle chcieli bo tego nikt nie wie co zrobią.Chyba że uważasz że tych góra kilkunastu posłów KNP będzie mogło- nawet jeśli - coś zrobić. A tymczasem takie osoby zafundują nam - poprzez podzielone głosy prawicy - kolejne 4 lata rządów PO i PSL +może SLD - dokońca zniszczoną edukację , seksualizację dzieci, dalszą wyprzedaż resztek majatku narodowego ,kolejne etapy walki z Kościołem ,sprzedaż ziem niemiaszkom, dalszą demoblizację armii, kolejne "intergracje" i oddawanie praw UE, pewnie euro za niedługo i swobodne,dostatnie życie do końca swoich dni przez Kiszczaka,Jaruzela,Kanie i innych UBeków,SBekow, WSIowców etc. Dalej czekajcie na księcia na białym koniu który Wam obieca gruszki na wierzbie a komuchy tylko zacierają ręcę patrząc na wiecznie podzieloną prawicę. W pewnym momencie na tyle prawo będzie oddane w ręce Brukseli, edukacja tak skonstruowana, kraj tak zadłużony , a armia tak zdegenerowana że nic nie da wygrana za lat 15 ście nawet większoscią konstytucyjną- bo reformy które musiałyby być wtedy wprowadzone będą na tyle drastyczne że wymusiłyby protesty które zmiotłyby każdy rząd.Więc nikt sie tego wtedy nie podejmie i będziemy tak trwac dopóki nie zrobią nam Ukrainy.
Super perspektywa. No ale będzie satysfakcja że nie zaglosowałeś na tego "złego" Kaczora.
Jak to dwie osoby w jedym temacie moga się tak zgadzać by w drugim stać prawie na przeciwległych biegunach....

Wybory 2011:
PO ok 39% -207 posłów
PIS ok 30% -157 posłów
PSL ok 8 % - 28 posłów

Większość w sejmie to 231.
Głosując na KNP i będąc oczywiście realistą (wierzę w delikatne przejście progu wyborczego) mam nadzieję ,że te 6-8 % uzyskamy. PIS wygywra zdecydowanie może nawet 37-40% ale nie tak żeby samodzielnie rządzić. Wtedy aby mieć większość musi z kims wejść do koalicji PO -odpada, SLD - odpada, PSL i TR - albo nie wejdą , albo będą mieli mniej głosów niż KNP. Jedym relanym koalicjantem staje się partia liberalna. I przez to mam nadzieję ,że kilka liberalnych ustaw da się przepchnąć. Właśnie dlatego głosuję na KNP bo wierzęw ewentualna koalicję PIS-KNP i to ,że za gospodarkę wezmą sie posłowie KNP a gdzie indziej niech działa PIS. Zobaczymy jak będzie.