Wyświetl pojedynczy post
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2014, 22:07
siara napisał(a):Wyświetl post
Gwoli ścisłości, choć nie w temacie.
Budżety Klubów A-klasy to rząd 20 000 - 40 000 - wiem co piszę, sam działam w takim Klubie
Tam zawodnicy sami dopłacają do gry, są oczywiście wyjątki.
A spać można nawet do Klasy C
Prowadzenie drużyny w A-klasie nie jest też super łatwe. Sponsorów brak, ciężko o działalność gospodarczą ( opłaty częstokroć mogą nie pokrywać wpływów ). Nie wspominając już np. o ochronie - bo mecze A-klasowej ( nie daj Boże ) Wisły, bez takowej nie mają racji bytu.
Płacisz kary za wszystko, jeśli obserwator jest upierdliwy.
Rozegranie meczu w A-klasie, to koszt ok. 1000 zł.
Wliczam w to wynajem boiska- jeśli klub nie posiada swojego. Sędziowanie to ok. 240 - 250 zl, dolicz wodę mineralną, zużywający się sprzęt. Nie mówię już o dojazdach, itp.
Nie daj Boże odpalenie piro, itp...
Więc startować z niskiej klasy rozgrywkowej, nie jest wcale proste.
jak wcześniej napisałem, jestem w 100% za racami, ale i za odpowiedzialnością za ich używanie. Nie popieram a wręcz przeciwnie - polityki Łysego.
Jednakowoż. trzeba patrzeć na sprawę z wielu stron. Każde nasze działanie ma swoje reperkusje.
W mojej 10-letniej przygodzie, kilka razy płaciliśmy kary za zachowanie naszych kibiców. Jednak. co m.in. sprawiło, że nie pieprznąłem tym ( robię to społecznie ), to fakt, że winni potrafili zapłacić kary za swe zachowanie. I to dobrowolnie, bez ingerencji "czynników zewnętrznych" . I tak się m.in objawia miłość czy też szacunek dla Klubu.
By było jasne, cytuję Twoją wypowiedź, ale nie odnoszę się całkowicie do niej, lecz do dyskusji na ogólnym forum.
i jeszcze jedno uwierzycie albo nie ale w A klasie też są zakazy stadionowe
Odpowiedz cytując