Wyświetl pojedynczy post
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2014, 20:30
Ja nie popieram ani stanowiska Bednarza, ani SKWK. Protestu sam bym nie poparł, ale z innych powodów. SKWK mieniąc się organizatorem życia kibicowskiego na Wiśle jest także strasznym manipulatorem - nie wyszły jej rozmowy z Bednarzem, zamknięto C za race (zupełnie zasadnie - przecież nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności - najlepiej zakryć gębę i rzucać racą w boisko swego kochanego klubu, wiedząc co mu za to grozi.) Dziwimy się, że Bednarz wprowadził policję na trybuny? Bo ja nie. Skoro zasłaniasz twarz, nie da się ciebie zidentyfikować, to musi być inny sposób możliwości kontroli tego co się dzieje. Zbyt dużo było już przypadków w historii tego klubu, że jakiś kretyn pokroju Miśka (do dziś się dziwię, jak się udało go złapać...) rzuci coś na boisko i przyniesie klubowi olbrzymie straty. Taki Misiek powinien odrobić karę i ewentualne straty w kamieniołomie, a potem mieć zakaz zbliżania się na tereny Wisły. Jakkolwiek karę odpokutował, zmienił się - to nigdy nie odpłaci strat materialnych - a przykład musi być surowy, żeby ktoś w końcu się opamiętał. Poza tym, czy ci, którzy siedzieli w TS Wisła nie mogli zatrzymać debili którzy wrzucali race zza stadionu? Mogli, lub też mogli opuścić teren, tylko najwyraźniej im jaj brakowało, a przecież wiadomo, że bierne przyglądanie się przestępstwu to jak współudział. Później się dziwią, że dostają zakazy. Inna rzecz to sama osoba Bednarza - nieudolnego, niekompetentnego, nie potrafiącego załatwić sponsora od X lat. Mógł w ogóle nie podejmować rozmów z SKWK. Nie znam treści ustaleń, ale mam wrażenie, że SKWK chciało mieć ciastko i zjeść ciastko. A oni do k... nędzy są od organizowania dopingu i niczego innego. I jeśli sami nie mogą u siebie zrobić porządku (z rzucającymi race - a przecież dyscyplina w zarządzonym przez nich bojkocie jest wielka - co raz mniej łamistrajków) - to dlaczego żąają czegokolwiek od innych. Widać, że jakby chcieli, to daliby radę spacyfikować rzucających race. Ale najwyraźniej nie chcą. Z nieznanego mi powodu.

Sam jestem za granicą i patrzę na to wszystko z dystansem. Nie życzę sobie Bednarza w Wiśle, pokazał co potrafi przed paroma laty, i pokazuje teraz. Ale nie życzę sobie (jako kibic) również tego, by SKWK mówiło mi co mam robić i wykraczało poza to, czym powinno się zajmować. No i skoro potrafili utrzymać dyscyplinę przez pół rundy (bo potrafili - jak świadome to było, widać teraz) to niech poczują się do odpowiedzialności chociażby za te race i też posypią głowę popiołem i poniosą konsekwencje. A co do reszty, jeśli każdy zabierze się za swoją działkę, to jakoś z tego wyjdziemy. Z Cupiałem lub bez niego.

Cytat:
Oj, chyba nie.
Google, wpisujemy "SKWK statut" i naciskamy ENTER.
Statut SKWK statutem, a na stadionie ich rola to prowadzenie dopingu, ew. zbiórka na cele kibicowskie (ale i to za zgodą klubu) - tyle i aż tyle, jeśli robią coś innego - to w dużej mierze wykracza to poza regulamin stadionu.
Powód: Odp.
Ostatnio edytowane przez TRNKRN : 29.04.2014 o godz. 20:47.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując