|
Ten wywiad potwierdza tylko to, że Bednarz jako prezes powinien być zdymisjonowany już dawno temu. Bo co za debil wiedząc, że przychody z dnia meczowego stanowią jeden z głównych argumentów za utrzymaniem względnej płynności finansowej zaczyna wojnę z kibicami i tym samym jeszcze bardziej dąży do upadku zarządzanej przez siebie firmy ? Powiedzcie mi czy ktoś Bednarzowi zabronił w czasie całej jego kadencji:
1) sprzedaży Sky box`ów ?
2) znalezienia oprócz sponsorów strategicznych tych mniejszych reklamujących się na np. koszulkach zawodników na mniej eksponowanych miejscach ?
3) podpisania z pracownikami umów motywacyjnych uzależnionych w głównej mierze od efektu ( pion marketingowy ) ?
4) budowy muzeum ?
i innych alternatyw do pozyskania jakichkolwiek, choćby najmniejszych ale jednak źródeł pieniędzy.
Swoją drogą to po co w klubie opłaca się skautów skoro efekty ich pracy nie mają szans na realizację ? Ja ubierając się w ciuchy z typowych sieciówek nie jeżdżę po Polsce do sklepów firmowych Hugo Bossa czy Armaniego żeby pooglądać nowe kolekcje, których wiadomo, że nie kupię.
Argument o niepobieraniu pensji przez Bednarza i Smudę mnie średnio przekonuje bo nie sztuką jest sobie wypłacić jej sumę trzykrotnie w ciągu roku ( np. 3 x 30 tys. ) bo i taka jej wysokość daje możliwość normalnego funkcjonowania a kiedyś przecież ten dług i tak stanie się wymagalny i trzeba będzie go wyegzekwować - czy to od obecnego czy przyszłego właściciela, którego wsadzi się lub nie na konia.
|