Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2014, 15:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
- ponieważ napisałeś jak napisałeś, zamiast wziąć pod uwagę, że może być inaczej, Ty jesteś kłamcą.
Jestem kłamcą, ponieważ napisałem prawdę? Niech Ci będzie

O tym, że Smuda nie dostał specjalisty do przygotowania fizycznego pisałem już wielokrotnie wcześniej. Również w tematach, w których brałeś udział, o ile mnie pamięć nie myli.
Demencja?

Ja opierałem się na konkretnych, udokumentowanych faktach. Ty zarzuciłeś coś Smudzie opierając się na własnych domysłach i złej woli. Wybacz, ale jesteś kłamcą. Nie zadałeś sobie nawet odrobiny trudu żeby sprawdzić fakty, nie wykazałeś minimum dobrej woli mając materiały podsunięte pod nos. Pisanie paszkwili to kłamstwo jak każde inne.
Chyba, że wolisz termin "pomówienie". Wtedy niech będzie, że nie wykazałeś się minimum staranności i przyzwoitości oraz nieświadomie propagowałeś nieprawdę. Tylko że dla mnie kluczowe w całej sprawie jest to, że w pewnym momencie nagonki na Smudę przegiąłeś pałę. Tak po prostu.

Swoją drogą, gdybyś kogoś kiedyś zniesławił to dobra rada: linia obrony "nie skłamałem, po prostu nie wiedziałem że Pan X nie jest alfonsem i nie zrobił dziecka swojej córce kiedy wypowiadałem te słowa" może nie zdać egzaminu. Z powodów opisanych powyżej.

Co do samego Smudy - broni go miejsce w tabeli i sytuacja w klubie. Te dwa aspekty są kluczowe. Nie trener X czy Y.
Co więcej, szanuję go za to co udało mu się w tych warunkach osiągnąć. Bańka kiedyś musiała pęknąć. Wcześniej wyśmiewano mnie za widmo walki o utrzymanie, ale gdyby nie "cuda Smudy" (raczej połączenie szczęścia, braku kontuzji, świetnego przygotowania motorycznego oraz motywacji zawodników) to wcale nie byłoby nam teraz do śmiechu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.04.2014 o godz. 16:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując