Kroq napisał(a):

A może by tak pozwolić rynkowi ustalić cenę paliwa? Przykład paliwa posłużył tylko do zobrazowania ,że podniesienie podatku jakiegokolwiek podnosi ceny w detalu a już na pewno podnoszenie podatku nie spowoduje spadku cen. Nie pytam czy to łapiesz bo na pewno nie, zresztą jak przykładny socjalista więc nie odpowiadaj.
Nie ma znaczenia jaki podatek dochodowy, obrotowy, wywrotowy, .... wie jaki inny każdy z nich zależny jest od dochodu i z tym się zgodzić nie mogę. Możecie go nazywać jak chcecie ale skoro ty uważasz ,że tak powinno być zawsze to nie mamy o czym rozmawiać – też nie łapiesz więc też nie odpowiadaj.
Skończyć z eldorado? Ktoś tu zmysły postradał do eldorado to mamy w Polsce tak daleko jak jest socjaliście do człowieka (tak tak , aż tak daleko) a czytając Twoje wypociny stwierdzam ,że to czego ten pojebany rząd z rudym .....m na czele do tej pory nie roz.......ił bo w ciągu 7 lat nie zdążył, to dalsze rozpierdalanie malutkich resztek wolności Wy dokończycie.
|
Rynek Ci ustali cenę

. Duch Balcerowicza wiecznie żywy ...
W Polsce jest eldorado dla zagranicznych koncernów dojących Polaków ile wlezie i migających się od płacenia podatków. Ty też czytać nie potrafisz?
Broń dalej wolności hipermarketów i banków... bo to że rodacy są dymani to mało ważne.
Jaroo1 napisał(a):

Właśnie o to chodzi socjalisto, żeby to eldorado zrobić polskim firmom i Polakom - klientom sklepów.
Nie wiem jakim trzeba być tumanem żeby tego nie rozumieć.
|
To Polacy maja rewelacyjne eldorado za mleko czy cukier płacą tyle samo albo więcej niż Niemcy, a zarabiają pięć razy mniej. Takie masz eldorado dla polskich firm i Polaków.
Nie wiem jakim trzeba być tumanem żeby wypisywać takie brednie.