|
Obecne wydarzenia na Ukrainie można było przewidzieć już dosyć dawno temu. Jeszcze w trakcie trwania majdanu. Sam to wówczas pisałem, że Ukraina rozpadnie się na 3 części. Krym już się odłączył, teraz wielce prawdopodobne, że granica Wschodniej rosyjsko języcznej Ukrainy będzie przebiegać wzdłuż Dniepru.
Zresztą o czym my tu rozmawiamy. Obecne wydarzenia do złudzenia przypominają te z czasów majdanu tylko, że teraz Ci ludzie nazywani są "separatystami", a Ci z majdanu "demonstrantami". Jednak w metodach ich działania nie ma żadnej różnicy. Jedni otrzymali pomoc od zachodu drudzy od wschodu. Można się teraz zastanowić czy na Ukrainie nie ma jakiś "nieznanych" pokładów ropy i gazu ziemnego, że jedni i drudzy chcą ikrainę mieć u siebie.
Edit1. Zapomniałem dodać, że w razie rozpadu Ukrainy, co według mnie jest niemalże nieuniknione, Ukraińcy z zachodu odpowiednio nam "podziękują" robiąc nam wjazd na nasze wschodnie ziemie.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 15.04.2014 o godz. 14:50.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|