ladek1989 napisał(a):

Z kolegą Artim się nie zgodzę-Nawałka to pozom Smudy.
|
Nawałka to profesjonalista pełną gębą. Zatrudnienie kilku trenerów - oprócz trenera bramkarzy, drugiego trenera, trenera od przygotowania fizycznego, był też m.in. trener statystyk, trener taktyk.
Rozbudowanie sztabu szkoleniowego Nawałki pozwala świadczyć o tym, że w futbolu, pomimo niewielkich środków finansowych, jakimi dysponuje Górnik, można działać w pełni profesjonalnie.
Nie jestem wielkim orędownikiem zatrudnienia Nawałki, teraz to zresztą niemożliwe, ale jego styl gry był bardzo rozważy z dobrą asekuracją zaraz po stracie piłki - Górnik grał bardzo asekuracyjny futbol, ale przez to tracił mało bramek.
Generalnie, to mam pretensje do Smudy, że po prostu nie odpuścił paru spotkań. Mógł wystawić kilku młodych chłopaków w takich spotkaniach, jak z Widzewem, czy Podbeskidziem, a nie de facto żyłować pierwszą jedenastkę. Paweł Brożek moim zdaniem powinien był mieć już chwilę odpoczynku. Klaric mógł zagrać za niego w jednym czy dwóch spotkaniach, podobnie Szewczyk. Myślę, że tutaj nikt realnie nie patrzył na siłę zespołu, nie stwierdzono, że MP w tym roku raczej nie będzie, ale nawet jeśli ma być, to ta żelazna jedenastka powinna mieć chwilę odpoczynku.