Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.04.2014, 18:35
rafkur napisał(a):Wyświetl post
(...)

Właściwie trudno o inny komentarz.
No dobra - schlebia mi, że od czegoś co napisałem X lat temu do dziś niektórych dupa boli. I nawet wtedy nie skłamałem...

FraMat napisał(a):
Też nie sądzę, żeby frekwencja była olbrzymia.

Do zbudowania sensownej frekwencji trzeba spoooro czasu i działań marketingowych.
A, no tak, zapomniałem że to tylko początek długofalowej polityki klubu ( - czytając ponownie te dwa słowa o mało nie oplułem monitora). Słowa klucze. Czas i marketing. Produkt rzecz jasna się nie liczy, potrzebny jest czas i marketing.
Mając takich geniuszy jak ten wyżej cytowany w ogólnie pojętym "marketingu sportowym" trudno się dziwić, że nasz sport finansowo dogorywa i jesteśmy chyba jednym z ostatnich krajów, który na olimpiady wysyła prawdziwych półamatorów. Tym większy podziw dla nich, że niektórzy zdobywają później medale.

Zgaduję, że o wiele wcześniej niż tłumy matek z uroczymi dzieciakami zapełnią R22 Ty będziesz miał w awatarze łysy łeb Bednarza. W odcieniach szarości - rzecz jasna.

Cytat ze mnie słabo umiejscowiony, ale że popieram cytowanie mądrzejszych od siebie, to nie będę się czepiał. Każdy orze jak może - tak to chyba jakoś leciało.
arti napisał(a):Wyświetl post
1.Pytanie ile kosztowałyby kontrakty dla nowego Żurawia, Franka, Szymka i jeszcze kogoś ofensywnego zakładając, że udałoby się znaleźć 3-4 wolnych grajków tej klasy i nie trzeba byłoby płacić odstępnego klubom? A drugie-ile kosztowałby trener, który by ich nie zarżnął w pierwszej przerwie między rundami? Dużo?
2.To może lepiej/taniej wymienić tzw. prezesa na inteligentniejszego - takiego, który nie wyganiałby paru tysięcy kibiców ze stadionu.
Rozwiązanie 1-Żuraw, Szymek itd. to pewnie średnia 18 może 20 tysięcy na stadionie, rozwiązanie 2 to obecne 15. Trzecia droga to szukanie łosi, którzy jakimś cudem zamiast wydać kasę na kino/teatr/wyjazd na Zarabie itp. wydadzą ją na kopaninę na Wiśle. Nie ma komu zainwestować w pkt. 1. Pkt.3-już widzę tysiące rodzin podążające na kopaninę przy Reymonta... Co nam więc pozostaje?
Z grubsza to samo napisałem już kilka razy...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.04.2014 o godz. 18:46.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując