Wyświetl pojedynczy post
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2014, 14:23
Chwilę chwilę, Janowicz nie powiedział: Odwalcie się, że przegrałem wolno mi...' Mówił pod wpływem emocji, ale głównie miał pretensje do wspaniałych dziennikarzy, że wymagają wielkich rzeczy, wielkich osiągnięć przy polskich realiach (tragicznych, nie tylko w sporcie). Słusznie powiedzieli, że jak przegra - nagłówek newsa, że przegrał, ale jak dojdzie do finału, to tytuł artykułu brzmi 'PRZEGRANA w finale'... No właśnie, kogo obchodzi, że finał - przegrał i jest słaby! Przegrał, więc jest do niczego. Nikt nie patrzy, że człowiek od małego trenuje, wkłada swoje pieniądze, życie poświęca - co w bardziej cywilizowanych państwach wygląda jednak nieco inaczej, nikogo nie obchodzi, że jak na Polaka to jest wyczyn (finał tenisa mężczyzn). A taki fajans, co pisze artykuły to co on wie, prócz teorii o tym sporcie? Ilu z nich było / jest aktywnymi zawodnikami obojętnie jakiej dyscypliny? Kiedy ostatni raz spocili się na jakimś treningu zawodowym..? Wy na takiej konferencji wychwalilibyście Polskę i to w jakich warunkach szkoli się dziś młodzież w znacznej większości dyscyplin? Myślę, że nie, jeśli tak to byście skłamali.