|
Powiem więcej ja nie mam powodów żeby chwalić PO – nie mam czasu żeby wypisywać wszystko to co mam naprzeciw im. A tak nawiasem to PO tak daleko do liberalizmu gospodarczego jak mnie do bycia królem murzyńskim w Ugandzie południowej. Ponad to bezczelnie kłamią i ufać im nie można w to co mówią a PIS raczej nie – dlatego tak czepiam się programu PIs-u bo oni prawdopodobnie będą go realizować po dojściu do władzy. Chciałbym żeby PIS z tego socjalu trochę zrezygnował na rzecz ludzi którzy na KNP patrzą alergicznie ale na Gowina czy SP już nie i gdyby PIS tego socjalu mniej zaoferował a więcej wolości gospodarczej mogli by ich pozyskać i tym samym wynik rzędu 35-40% mógłby być osiągalny. Wyborców PO ciężko przekonać bo to zdecydowana większość zwolenników TVN24-UE itd. A wyborcy PIS jednak stanowią bardziej zwartą i zdecydowana grupę o konserwatywnych poglądach – ich moje mówienie o socjalnym PISie raczej nie wystraszy od J.Kaczyńskiego a może nawet wręcz przeciwnie, Ponad to bycie w opozycji do PIS może właśnie tych z PO przyciągnąć.
|